Dick van den Engh als kapitein (foto Elly Smeenk).
Dick van den Engh als kapitein (foto Elly Smeenk).

Hoekenburg presenteert fotocollectie Elly Smeenk

Actueel 757 keer gelezen

Voorburg - Iconen en Symbolen van Voorburg. Dit jaar toont Stichting Hoekenburg het oeuvre van Elly Smeenk aan de Hoekenburglaan 43 (in het park) te Voorburg.

Als natuurtalent in fotografie kwam Elly in contact met de inspirerende Dick van den Engh (1930-2015) die haar veel heeft geleerd over zijn manier van kijken naar de omgeving. Bij deze tentoonstelling kunt u zien hoe zij haar stijl ontwikkelde en zich verder ontwikkeld heeft in de fotografie. In de tentoonstelling 'Anders Bekeken' wordt er dieper ingegaan op de artistieke verbanden tussen het werk van de twee fotografen.

Veel afdrukken van foto's op A4 formaat en digitale foto's in een diashow van beide fotografen worden tentoongesteld. Verder zijn er mooie inzichten en interessante verhalen over de dorpslegende en oud fotograaf; Dick van den Engh. U kunt zien hoe Dick was als persoon en als mentor voor Elly. De mooiste foto's van Voorburg en omgeving zijn hier te zien, evenals foto's uit Amerika en andere spectaculaire omgevingen.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken op de open monumenten dag 10 september 2016 van 10:00 uur tot 17:00 uur. De tentoonstelling wordt om 10:00 uur op 10 september geopend door Elly Smeenk en Beppie van der A die de laatste tien jaar van diens leven steun en toeverlaat was van Dick van den Engh. 'Anders Bekeken' is ook te zien op 11, 17 en 18 september van 14:00 uur tot 17:00 uur. De entreeprijs voor niet-donateurs bedraagt dan €3.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant