Volop activiteiten op en rond het water tijdens de Vlietdagen (archieffoto).
Volop activiteiten op en rond het water tijdens de Vlietdagen (archieffoto).

Bomvol programma Vlietdagen

Actueel 148 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Aankomend weekend op zaterdag 17 en zondag 18 september staat de editie 2016 van de Vlietdagen op het programma in en rond de Vliet en in de kernen van Leidschendam en Voorburg. Een bomvol programma met voor ieder wat wils.

Tezamen met de ondernemersverenigingen van zowel Leidschendam als Voorburg en vele enthousiaste vrijwilligers is er in de afgelopen maanden gewerkt aan een mooi programma voor tijdens De Vlietdagen. De start vindt plaats op de vrijdag met 'De Ontmoeting'. Ieder geïnteresseerde inwoner mag vrijdagavond (16 september) vanaf 19:00 uur in Park Vreugd & Rust onder het genot van een drankje en culinaire versnapering kennis maken met Klaas Tigelaar, de nieuwe burgemeester van Leidschendam-Voorburg.

De eerste officiële Vlietdagen-dag is de zaterdag. Deze dag is in Voorburg gevuld met een brocante markt (Herenstraat) én een Bohemian Market (Oude Haven) daarnaast kunt u zich ook laten inspireren door de mode van het najaar 2016 tijdens de catwalkshows.

Neem vervolgens de waterpendel vanaf het Huygens Museum (Huygenskwartier) die u afzet in Leidschendam bij de sluis. Hier kunnen de kinderen deelnemen aan water- en landactiviteiten van de verschillende scoutinggroepen die Leidschendam-Voorburg rijk is. Een klein stukje historie herleeft aan de kades met de aanwezigheid van Motorsleepboten, een Dakdeksalonkruiser uit 1933, een Kofferdekkruiser uit 1932, een Tjalk van 1888 en nog veel meer. Er kan die avond gefeest worden tot 23.00 uur 's avonds

De zondag wederom een vol programma. Bewonder vele en bijzondere oldtimers in Voorburg. Neem daarnaast een kijkje bij roeivereniging Rijnland (Oude Haven) en ervaar zelf hoe je net zo goed kunt leren roeien als onze Nederlandse Olympische helden. Vertrek dan per ouderwetse paardentram naar Leidschendam voor zeildemonstraties op het water, oude ambachten, een kleine nautische markt en het sfeervolle podiumprogramma bij de gezellige terrasjes.

Spetterende afsluiting van de Vlietdagen is de Kids Heroes Fun Cruise. De bonte stoet van Kids Heroes met o.a. Bob de Bouwer, Sam de brandweerman, Bert & Ernie, Garfield, Popeye en vele anderen varen die middag over de Vliet van de Oude Haven naar Leidschendam. Een vrolijke botenparade voor kinderen.

Naast dit bijzondere programmaonderdeel vindt in Park Vreugd & Rust vanaf 16:00 uur de eerste 'Roze Vlietborrel' plaats. De dresscode is wit en blauw. Onder het genot van live entertainment, lekkere versnaperingen en een champagnebar worden de Vlietdagen echt afgesloten. Kijk voor meer informatie over het programma van de Vlietdagen op www.vlietdagen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant