Afbeelding

Wijnverzameling Savelberg onder de hamer

Actueel 117 keer gelezen

Amsterdam/Voorburg - Zondag 25 september wordt en deel van de beroemde wijncollectie van Henk Savelberg geveild. De veiling vindt plaats bij restaurant Dauphine op het Prins Bernhard Plein in Amsterdam. Topkok Savelberg had 25 jaar lang een sterrenrestaurant in Voorburg, Vreugd en Rust.

In september 2014 stopte de topkok. Zijn restaurant werd gekocht door onder andere sterrenchef Ron Blauw. Die besloot om de wijncollectie van Savelberg te veilen. De wijnkaart van Vreugd en Rust werd verschillende malen onderscheiden met een Grand Award van Wine Spectator, meldt de website winebusiness.nl. Dit is de hoogste waardering voor wijnkaarten van restaurants, die aangetoond hebben een zowel compromisloze als passievolle toewijding voor wijnen te hebben. Bezitters van een Grand Award hebben over het algemeen meer dan duizend wijnen op de kaart staan en bieden de gast een grote keuze in zowel de breedte als de diepte. De Henk Savelbergcollectie biedt een grote keuze in wijnen van topproducenten uit Bordeaux, Bourgogne en Italië, van oudere jaargangen alsook van flessen op groot formaat. Topwijnen die geveild gaan worden zijn onder andere Chevalier-Montrachet Grand Cru 2007, Puligny-Montachet, Clos des Lambrays Grand Cru 2008 en Montrachet Grand Cru 2005 Domaine Leflaive, Puligny-Montachet.

Kwart miljoen euro
De organisatie is in handen van het in wijn gespecialiseerde veilinghuis Winefields Auctioneers uit Amsterdam. De totale waarde van het aanbod in deze veiling van zo'n 2.500 flessen wordt geschat op 200.000. Interesse? Je kunt zondag 25 september meebieden via het veilinghuis, online, telefonisch of via voorinschrijving. Dan wordt vooraf een bod uitgebracht op een fles of kist wijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant