Afbeelding
COLUMN

3016

Actueel 127 keer gelezen

Twee weken terug. (Sorry, wat laat, zat in Italië) Espresso erbij, kom maar met 8 uur journaal. De wereld passeert. Dan slaat de bliksem in. Syrië of bootvluchtelingen? Aardbeving of liquidatie? Het prominente journaal heeft ander breaking news. Riekt een vagina?

AD vulde er ook een pagina mee. Volgende dag zelfs een discussie. Poeh. Ik preuts? Echt niet. Denk slechts aan het jaar 3016. Dat benauwt me enorm. U toch ook?

Er is net een T-rex opgegraven. Lag daar ongeveer 60 miljoen jaren. Behoorlijk gaaf en te bezichtigen in Leiden. Alles is dus mogelijk. Ook miljoenen jaren later. Ga voorlopig uit van 1000 jaar. Zie 3016 dus angstig tegemoet.

We kunnen slechts gissen hoe dat gaat. Archeologen hebben anno 3016 hypermoderne instrumenten. Vinden in drie seconden de klassieke speld in de hooiberg. Voelt u? Gaan ze graven en stuiten ze op restanten van een kranten –of band archief 2016. Ik hoor ze al schreeuwen: "Krijg nou wat!"

Geen tweede steen van Rosetta uit de tijd van Napoleon. Geen graf van Toetanchamon in de vallei der Koningen. In 3016 gaat het om een nog veel gewichtiger vondst. Een goed geconserveerde krant met een artikel over een meurende doos.

Met hun geavanceerde instrumenten graven ze ook nog een videoband van het journaal op. Het is niet te hopen, dat ze die nog weten af te draaien. Bang van wel. Zitten ze in 3016 te loeren naar een discussie over het al dan niet wassen van de plasgoot.

Tuurlijk hebben media het niet altijd over ernstige affaires. Hoeft ook niet. Maar wat ik niet wil, is dat ons nageslacht ontdekt, dat wij het al dan niet wassen van de vagina hebben geüpdate tot gewichtig acht uur journaal nieuws. Zeg, vagina 2.0.

Dat we serieus debatteren over een vaginaal douche, verfrissende vagina doekjes en vagina deodorant. En of dat niet genoeg is krijgen we ook nog even mee, dat dames de geurtjes kunnen tegengaan met vaginale wasemulsie. Van het huismerk!

Wil niet dat onze achter-achter-achterkleinkinderen in 3016 denken, dat wíj luisterden naar vaginagoeroes als seksuologe Hanneke Termeer, die ons dringend doceert: "Een vagina hoor je helemaal niet te wassen". Om deze getuigenis nog kracht bij te zetten met: "Dan verstoor je het natuurlijke milieu!" (Doet me denken aan de klassieker van de blinde man, die een viskraam passeert en zegt: "Morgen, dames")

Wat denken ze over 1000 jaren niet over ons? We liepen op de maan. Vonden pc en mobieltje uit. Maling. Waar het echt om lijkt te gaan laat gynaecoloog Adriaanse weten: "De vagina is een zelfreinigend orgaan".

Laten we deze lariekoek verdorie na of vernietigen we alle bewijslast? Verhinderen, dat onze nazaten ook maar enigszins de conceptie hebben, dat we niets beters te doen hadden dan het discussiëren over het al dan niet poetsen van feminiene spelonken?

Weet het echt niet. Ben bij de gedachte aan 3016 best radeloos, of zoals u wilt:

Ronaldje ziet er geen gat meer in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant