Afbeelding

Meer sport mogelijk op sportpark Westvliet

Actueel 203 keer gelezen

Voorburg - Onderzoek wijst uit dat er op sportpark Westvliet ruimte is voor de Voorburgse Rugbyclub (VRC) als er voldoende aandacht is voor het onderhoud van de velden. De wedstrijden en trainingen van VRC vinden dan op verschillende velden plaats.

Wethouder sport, Nadine Stemerdink, gaat met de verenigingen in gesprek. "Onze gemeente heeft geweldige sportlocaties, waar we veel in investeren. Vanuit de visie op sport en bewegen willen we alle sportvelden beter benutten. Ik wil op basis van dit onderzoek in gesprek met de verenigingen om te kijken naar kansen en mogelijkheden." De gemeente en Stichting Multifunctionele Sportvoorziening Westvliet (SMSW) hebben in juli en augustus onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om de groeiende vereniging VRC te verhuizen naar Sportpark Westvliet. Uitgangspunt van het onderzoek was dat de kwaliteit van het veld behouden blijft. Het onderzoek geeft aan dat VRC kan verhuizen naar sportpark Westvliet als de velden op een andere manier onderhouden worden. De trainingen van VRC kunnen dan plaatsvinden op het honk- en softbalveld bij Catch; de wedstrijden op het cricketveld bij VCC. Verder adviseert het onderzoeksbureau voor beide velden een onderhoudsplan te maken, waarbij het cricketveld intensiever wordt onderhouden om de kwaliteit van het veld te verbeteren. Na een jaar zou de kwaliteit van de velden weer beoordeeld moeten worden om te bezien of VRC zowel trainingen als wedstrijden op het cricketveld kan spelen of dat gescheiden gebruik van wedstrijd- en trainingsvelden noodzakelijk blijft.

Sportlocaties beter benutten
Sportpark Westvliet is als optie voor de rugbyclub in beeld gekomen door de tegengestelde seizoenen van rugby en cricket. Rugby wordt gespeeld in de wintermaanden, terwijl cricket juist in de zomer wordt gespeeld. Het veld wordt dus een deel van het jaar niet gebruikt en dat is zonde. Sportpark Westvliet is op dit moment de thuisbasis van onder andere de Voorburgse Cricket Club (VCC), honk- en softbalvereniging Catch en atletiekvereniging Sparta.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant