Gezellige rommelmarkt op de Prins Frederiklaan in Leidschendam (foto: Michel Groen).
Gezellige rommelmarkt op de Prins Frederiklaan in Leidschendam (foto: Michel Groen).

Gezellige Burendag op veel locaties

Actueel 271 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Op tal van plekken in Leidschendam-Voorburg werd afgelopen zaterdag 24 september Burendag gevierd. Het mooie nazomerweer verhoogde de feestvreugde en er heerste een gezellige sfeer.

In en om wijk en dienstencentrum de Plint in Leidschendam was van alles te doen, zoals een rommelmarkt in de Prins Frederiklaan. De bakfiets gevuld met speelgoed rijdt door de wijk en bij de Plint was er een fotobooth waar je op de foto kan. Verder veel optredens en presentaties en een wildplukwandeling in de Prinsenhof met gids Bos Baas waarbij eetbare plantjes werden gezocht.

In Voorburg-Noord vierde Sport en Welzijn (SenW) dit met buurtbewoners in het Corbulo Park. Voor jong en oud was er iets leuks te doen in het Voorburgse park.Op het programma stonden diverse sportieve en gezellige activiteiten, waaraan iedereen uit de buurt kon meedoen. Voor de jonge bewoners van de wijk waren er springkussens, kleurige suikerspinnen en lekkere verse popcorn. De oudere buurtbewoners konden de hele middag meedoen met bingo en daarmee mooie prijzen winnen. De aanwezige wijkbewoners waren erg positief over de Burendag. De bingomiddag viel erg in de smaak bij de oudere doelgroep. Een buurtbewoner merkte op: "Ik ben blij dat er iets voor ouderen wordt gedaan.''


Gezelligheid in de wijk Voorburg-Noord op Burendag 2016 (foto: Ap de Heus).

De bewonerscommissies van de Burg. Velthuijsen en van de Burg. Van Duyvendijklaan organiseerden samen met WOeJ voor de 3e keer Burendag. Dit jaar op het pleintje bij de dierenarts, om de hoek van de Dirk supermarkt. Voor deze locatie was gekozen omdat hier een saaie gemeentebank opgefleurd gaat worden met een vrolijke en kleurrijke mozaïek voorstelling. Het mozaïekontwerp met een molen van de Heuvelwijk is gemaakt door een buurtbewoonster. De bank wordt verder door bewoners afgemaakt en later vervangen en feestelijk geplaatst. Voor de kinderen waren er leuke spelletjes. Ook kon er een fotoshoot gemaakt worden van Burendag. Vele bewoners bleven gezellig zitten en deden zich te goed aan de vele versnaperingen, verzorgd door bewoners en gesponsord door de lokale winkeliers. Ter plekke werden er ook pannenkoeken gebakken. Het was een hele gezellige en druk bezochte middag.


Kinderen op de foto in de Heuvelwijk tijdens de fotoshoot (foto: I Jerphanion).

De bewoners van de Koningin Wilhelminalaan te Leidschendam deden ook dit jaar weer mee met de burendag. Een springkussen, een grote partytent, een barbecue en een vuurkorf waren neergezet. Vooral de jongens vermaakten zich met fikkie stoken. De ouders keken onder het genot van een drankje toe.Om middernacht werd de tent afgebroken en de straat opgeruimd.


Ook de Koningin Wilhelminalaan in Leidschendam deed mee aan de Burendag (foto: Ot Douwes).

In Bovenveen konden de wijkbewoners een rijtoer maken met een Jan Plezier, aangeboden door de wijkgemeente De Open Hof van de Koningkerk. Daarna was er een lezing over het ontstaan van de wijk Bovenveen en er waren meer activiteiten, zoals een lunch en het optreden van een Nigeraans Gospelkoor. Verder waren er waterscouts van Hubertus Brandaan aanwezig in het Park ' Loo.

Burgemeester Klaas Tigelaar sloot aan tijdens de high tea in De Groene Loper die onderdeel was van de Burendag 2016 bij WOeJ. Bij de high tea waren 70 wijkbewoners aanwezig waar de burgemeester in gesprek mee is geweest. Ook sprak hij met wijkbewoners en vrijwilligers die actief waren voor het Eet je mee project.


Burgemeester Klaas Tigelaar at een hapje mee tijdens de high tea in De Groene Loper (foto: WOeJ).

Tijdens de zonnige Burendag bij Wijkvereniging Leidschendam-Zuid werden de buurtbewoners verwelkomd door de echte Pikachu. Heel veel kinderen hebben meegedaan aan de tekenwedstrijd. Bij de kraampjes was het gezellig druk. De bezoekers kregen informatie van clubs en hun activiteiten. Ook was er gelegenheid om bij te praten over de status van een eventuele extra oeververbinding.

Bij de Burendag op de Burg. Keijzerlaan Leidschendam was Gemma Teunissen al 16 jaar initiatiefneemster van het organiseren van deze dag. Dit jaar was het thema high tea en alle bewoners hebben zelf hartig- en zoetigheden mee gebracht.

Bij A.T.V. Nicolaas Beetslaan te Voorburg toonde een imker in een demokast een bijenvolk en hij had honing te koop. Ook was er biologisch gemaakte jam te koop. Scouting Hubertus-Brandaan had kano's meegenomen, waar kinderen zich mee konden vermaken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant