De gezellige biljartruimte waar DSS momenteel (nog) over beschikt in 't Veurhuis (foto/tekst: Dick Janssen).
De gezellige biljartruimte waar DSS momenteel (nog) over beschikt in 't Veurhuis (foto/tekst: Dick Janssen).

Biljarters naarstig op zoek naar ruimte

Actueel 567 keer gelezen

Leidschendam - Biljartvereniging D.S.S. in Leidschendam bestaat al 37 jaar en hoopt in 2019 dus het 40-jarig bestaan te kunnen vieren. Er hangen echter donkere wolken boven het hoofd van de biljarters.

Biljartvereniging D.S.S. (De Stomme Stoot) speelt op het ogenblik in een ruimte in 't Veurhuis aan de achterzijde van de Hulp en Heil kerk op landgoed Schakenbosch. De huur van de ruimte is echter opgezegd en D.S.S. moet er vóór 14 november eruit. "We zijn druk aan het zoeken naar een geschikte ruimte', laat voorzitter Jan van der Krogt weten. "Van de gemeente krijgen we geen steun en ze zeggen dat ze niets hebben, laat staan dat ze een poging doen om te helpen", moppert hij. "Als dit niet lukt moeten we de biljartclub opheffen. Dat zou niet leuk zijn voor onze club, waarvan het jongste lid 62 is en de oudste 90 jaar."

D.S.S. is ooit begonnen in het dienstencentrum Duivenvoorde, waar de vereniging weg moest, nadat de WOeJ de activiteiten verplaatste naar De Plint. De biljartclub is nu voor het derde jaar gevestigd in 't Veurhuis. "We hebben er flink in geïnvesteerd en u moeten we al weer weg", aldus Van der Krogt. "Doodzonde, want we hebben een mooi zaaltje met een keukentje en een Maar we snappen het ook niet. Er zijn, zover ons bekend, helemaal geen vastomlijnde plannen met dit pand en als wij er straks uitgaan heb je kans dat het nog maanden leeg blijft staan. Kijk bijvoorbeeld maar naar de Schuitejager. Er is ook helemaal geen overleg geweest. En nu moeten we er middenin het seizoen uit. Als het niet anders is, kunnen we misschien in Oegstgeest terecht, maar dat is natuurlijk verre van ideaal."

DSS telt 27 leden en speelt een interne onderlinge competitie op de maandagochtend en op de maandagmiddag tot en met de vrijdagmiddag. Dinsdag- tot en met vrijdagochtend kan er vrij gespeeld worden. Iedere doordeweekse dag wordt er dus gebiljart. Verder speelt de club met drie viertallen in de competitie van de commissie recreatief biljarten Bollenstreek. Van der Krogt is naarstig op zoek naar een nieuw onderkomen, maar de tijd dringt en hij zit dus met de handen in het haar. "Over een maand moeten we er al uit", klinkt het enigszins wanhopig."

Hij maakt dan ook graag gebruik van de gelegenheid om een oproep te doen. "We zoeken een ruimte van ongeveer 70 m2, waarin we 2 biljarts neer kunnen zetten, zodat we daar onze thuiswedstrijden kunnen spelen." De biljarts zijn niet zomaar te verplaatsen en zullen er permanent moeten staan. De ruimte dient verwarmd te zijn en er moet stroom zijn voor de biljartverwarming. "Over een redelijke vergoeding valt te praten, maar commerciële prijzen kunnen wij als kleine vereniging niet betalen."

Wie DSS uit de brand wil helpen kan contact met Van der Krogt opnemen via tel. 06-44734954.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant