De bakfiets waaruit de vier kinderen konden worden gered staat weer op de kant. De 69-jarige helden André en Henk staan er nog wat verdwaasd bij. (Foto: René Hendriks)
De bakfiets waaruit de vier kinderen konden worden gered staat weer op de kant. De 69-jarige helden André en Henk staan er nog wat verdwaasd bij. (Foto: René Hendriks)

Vissers en passant redden kinderen van verdrinkingsdood

Actueel 201 keer gelezen

Leidschendam - Aan de Oostvlietweg in Leidschendam raakte gisteren een bakfiets met vier kinderen en bestuurster te water. De bestuurster van de bakfiets zou uitgeweken zijn voor een steen, verloor de macht over het stuur en reed de Vliet in. Nu blijkt dat twee vissers en een toevallige passant levens hebben gered.

Twee mannen die zaten te vissen bedachten zich geen moment en verleenden direct hulp. Een van hen ging te water om de kinderen uit de bakfiets te halen, terwijl de ander op de kant de kinderen aanpakte. De bestuurster van de bakfiets probeerde intussen uit alle macht de bakfiets boven water te houden. Nadat de vissers twee peuters in veiligheid hadden gebracht, riep de vrouw dat er ook nog twee baby's in de bakfiets zaten, die inmiddels onder water verdween. De 69-jarige André wist de in zitjes vastgesnoerde kinderen eveneens te redden. Hoewel de kinderen toch wel even onder water waren geweest, begonnen zij beiden tot grote opluchting van de vissers te huilen.

Toevallige passant
Ook een 24-jarige voorbijgangster bedacht zich geen moment en handelde zeer kordaat. Zij klopte een van de baby's op de rug, waarbij deze nog het nodige water ophoestte. Vervolgens zette ze de kinderen in haar auto met een zo hoog mogelijk ingestelde verwarming. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder een traumahelikopter voor ondersteuning. De kinderen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De peuters mochten al snel naar huis, terwijl de twee baby's voor de zekerheid de nacht in het ziekenhuis doorbrachten. Ook de redders ging het niet in de koude kleren zitten. Geëmotioneerd kregen de helden te horen dat de kinderen niet in levensgevaar verkeerden en konden toen zelf bijkomen van alle gebeurtenissen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant