Burgemeester Tigelaar (r.) met de vrijwilligers en coordinatoren van het hospice (foto: Adrey Caljé).
Burgemeester Tigelaar (r.) met de vrijwilligers en coordinatoren van het hospice (foto: Adrey Caljé).

Veel waardering voor Hospice

Actueel 102 keer gelezen

Voorburg - Te midden van een groot aantal gasten en vrijwilligers werd vorige week uitgebreid stil gestaan bij het 15-jarig jubileum van Hospice Het Vliethuys.

Burgemeester Klaas Tigelaar van Leidschendam-Voorburg en de Rijswijkse burgemeester Michel Bezuijen waren beiden te gast om dit bijzondere moment mee te vieren. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst werd door bestuursvoorzitter Willy Blonk aan hen het eerste jubileummagazine aangeboden. "Het is voor ons allemaal een bijzonder moment om bij het 15-jarig bestaan van het Hospice stil te staan'', aldus Willy Blonk.

Acht vrijwilligers en twee verpleegkundigen van het eerste uur werden door hoofdcoördinator Joke Campo in het zonnetje gezet. Zij ontvingen bloemen en een kettinkje met kristallen hangertje vanwege hun enorme inzet verdiensten. "Zij zijn voor ons enorm waardevol'', sprak Joke Campo. "Zonder alle vrijwilligers zou het Hospice niet kunnen functioneren zoals dat nu het geval is." Ook de twee coördinatoren, vanaf het begin betrokken bij de realisatie van het Hospice ontvingen een kristallen hangertje.

De beide burgemeesters spraken hun waardering uit voor het waardevolle werk en waren zichtbaar trots op het Hospice. "Als je het gedeelte binnenkomt waar de mensen worden verzorgd, vallen meteen de huiselijke sfeer en de liefdevolle verzorging op'', zei Klaas Tigelaar, die Het Vliethuys voor het eerst bezocht. "Het straalt een mooie ambiance uit waar de bewoners helemaal tot rust kunnen komen. Het is geweldig hoe het Hospice vanuit de gemeenschap wordt gedragen''.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant