Presentatie van de Groenkar bij de sponsor Vlietsteden Ondernemersclub VOC(foto: SenW).
Presentatie van de Groenkar bij de sponsor Vlietsteden Ondernemersclub VOC(foto: SenW).

Duurzame blikvanger op wielen in Heuvelwijk

Actueel 179 keer gelezen

Leidschendam - Sinds kort rijdt er een vrolijk karretje rond in Leidschendam-Voorburg: de GroenKar. Deze elektrische tuktuk is de nieuwe blikvanger in de Heuvelwijk.

GroenTeam De Heuvel en Sport en Welzijn zetten de kar in voor sociale en duurzame activiteiten. De GroenKar doet sinds vorig jaar dienst als multifunctionele tuktuk. Het karretje wordt onder meer gebruikt voor het ophalen van groente, fruit- en tuinafval (GFT) en koffieprut bij ondernemingen en organisaties in de buurt. De tuktuk komt ook goed van pas bij het vervoer van materialen om compostplekken aan te leggen. Bij het gebouw van SenW op de Dobbelaan is een buurtcomposteerplek, waar buurbewoners naast GFT, ook houtsnippers, bladeren en ander composteerbaar tuinafval kwijt kunnen.

In 2015 stelde Fonds1818 een tuktuk ter beschikking voor het composteerproject. Tijdens de Beursvloer aan de Vliet kwam het team in contact met een Voorburgs ontwerpbureau. Suzan de Jong van het GroenTeam: "Gesponsord door de Vlietsteden Ondernemersclub (VOC) heeft Marcel van Heuvel van Optima Forma de tuktuk een mooie, passende look gegeven: een wrap met lucht, gras en bodemleven. De GroenKar is nu een echte eyecatcher!" Iedereen die de GroenKar wil inzetten voor een maatschappelijk, duurzaam doel kan mailen naar: wilko.beekes@senw-lv.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant