Een extra brug zou voor de ontlasting van het Damcentrum geen kwaad kunnen (archieffoto).
Een extra brug zou voor de ontlasting van het Damcentrum geen kwaad kunnen (archieffoto).

Inloopavond over vervolgonderzoek Vlietbruggen

Actueel 73 keer gelezen

Leidschendam - De 2e fase van het scenario-onderzoek naar het ontlasten van de lokale Vlietbruggen in Leidschendam-Voorburg is afgerond. Maandag 24 oktober is er over de resultaten van het onderzoek een inloopavond in wijkgebouw De Blauwe Tram in Leidschendam. Aan de hand van informatiepanelen worden de onderzoeksresultaten nader toegelicht.

Belangstellenden kunnen tussen 19.30 en 21.30 uur binnenlopen op het tijdstip dat hen het beste uitkomt. De onderzoekers van Goudappel Coffeng geven toelichting op het onderzoek en de resultaten. Ook zijn leden van de Adviesgroep aanwezig om hun advies (of adviezen) aan de gemeente toe te lichten.

In de 1e fase van het onderzoek heeft de bureaucombinatie Goudappel Coffeng/Awareness zich gericht op drie extreme scenario's: maximaal doorstromen (vergroten van de capaciteit van de Vlietbruggen), benutten zoals bedoeld ('knijpen' van de capaciteit van de lokale Vlietbruggen en het verkeer sturen via de N14 en toeleidende wegen die bedoeld en geschikt zijn voor grotere hoeveelheden verkeer) en een extra oeververbinding (verschillende varianten). In de nu afgeronde 2e fase zijn de scenario's 'benutten zoals bedoeld' en 'extra oeververbinding via een 30 km/uur verbinding' uitgewerkt in reële maatregelenpakketten. Het definitieve onderzoeksrapport van Fase 2 Onderzoek ontlasten lokale Vlietbruggen staat op www.lv.nl/oeververbinding.

Dinsdag 25 oktober 19.30 uur is er tijdens een OpenRAADhuisavond in de Raadzaal in Huize Swaensteyn een toelichting op de onderzoeksresultaten. Ook daarbij zijn belangstellenden welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant