De eerste patiënten worden in Antoniushove verwelkomd door bestuursvoorzitter Paul Doop van HMC (foto: Michel Groen).
De eerste patiënten worden in Antoniushove verwelkomd door bestuursvoorzitter Paul Doop van HMC (foto: Michel Groen).

Radiotherapie is verhuisd van Westeinde naar Antoniushove

Actueel 678 keer gelezen

Leidschendam - Bestuursvoorzitter Paul Doop ontving maandagmorgen de eerste patiënten in het nieuwe radiotherapiecentrum bij HMC Antoniushove. Vrijdag werden deze patiënten nog behandeld in HMC Westeinde.

Het afgelopen weekend is er keihard gewerkt om de naadloze overgang voor al onze patiënten mogelijk te maken. Het is uniek in Nederland dat een radiotherapiecentrum in één weekend in zijn geheel verhuist.

Op 4 juni 2015 werd de eerste paal geslagen van het nieuwe radiotherapiecentrum van HMC in Leidschendam. Nu, anderhalf jaar later, is de afdeling in zijn geheel verhuisd.

Dankzij de bouw van het nieuwe radiotherapiecentrum kan HMC de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van bestraling blijven toepassen. Bovendien kunnen patiënten nu bestraald worden op dezelfde plek als waar hun overige behandelingen plaats vinden. Ook zijn hun behandelend specialisten voor overleg nu snel bij elkaar.

De bunkers zijn boven de grond gebouwd, waardoor patiënten tijdens hun bezoek daglicht zien, en de tuin van HMC Antoniushove. Momenteel zijn drie van de vier nieuwe bestralingsapparaten in gebruik. Het vierde apparaat staat nu nog in HMC Westeinde.

Als alle vier de apparaten in gebruik zijn, volgt de officiële opening van het oncologiecentrum – inclusief wetenschappelijk radiotherapiesymposium – op 17 maart 2017.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant