Juriaan Moolhuijsen (familiefoto).
Juriaan Moolhuijsen (familiefoto).

Leidschendammer stort in ravijn en overlijdt

Actueel 6.098 keer gelezen

Leidschendam/La Palma - Naar nu bekend is geworden, is de 33-jarige Leidschendammer Juriaan Moolhuijsen donderdag 17 november op het Canarische eiland La Palma in een ravijn gevallen en overleden.

Moolhuijsen had hart voor natuur en cultuur. Hij maakte films en documentaires over de natuur, het Braziliaanse Amazonegebied en Antartica en gaf daar ook lezingen over.

Tijdens een avondwandeling in onherbergzaam gebied op La Palma om de ondergaande zon te bekijken is hij waarschijnlijk uitgegleden over dennennaalden en over de rand in een diep ravijn gevallen. Daarbij is hij om het leven gekomen. Toen hij niet terugkeerde, is zijn vriend hem gaan zoeken en die heeft zijn lichaam uiteindelijk onderin het ravijn aangetroffen. Toen zijn vader Wim Moolhuijsen het bericht 's nachts ontving, is hij binnen vier uur met zijn drie dochters op het vliegtuig gestapt. "We zijn op de plek des onheils geweest en hebben gezien in hoe een enorme diepte hij is gevallen", vertelt de heer Moolhuijsen. "Zo'n val overleeft niemand", denkt hij.

Vrijdag is het lichaam van Juriaan teruggekeerd in Nederland. "Er moesten veel papieren en dergelijke worden geregeld; vandaar dat het even geduurd heeft", aldus de heer Moolhuijsen. Juriaan wordt woensdag 30 november om 10.00 uur begraven op begraafplaats Sint Barbara in Den Haag. Daarna vindt ook nog een herdenkingsbijeenkomst plaats in Vlietzigt aan het Jaagpad in Rijswijk.

"Daar worden veel mensen verwacht", zegt de heer Moolhuijsen. "Hij heeft een enorm netwerk en veel volgers op social media. Hij heeft ook heel veel vrienden in Leidschendam-Voorburg, waar hij is geboren en getogen en ook op het Veurs College zat."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant