Afbeelding
COLUMN

BREIN VERVAL

Actueel 411 keer gelezen

Bijna 67 jaar. Mijn brein lijkt de ijskap, krimpt in. Bij drie boodschappen blief ik een lijstje. Vergeet namen en kan nieuws nauwelijks plaatsen.

Aan de Klaverweide in Voorburg speelt zich (waarschijnlijk) een familiedrama af. Bejaarde moeder overlijdt en zoon doet een Herman Broodje. Triest. Mijn brein vat dit niet. Was er geen andere oplossing? Daar houdt het voor mij op.

Dan omstanders. Die buiten de media aandacht uit. Een bewoner: "Ze gingen zo lief met elkaar om". De bloemenverkoopster heeft ook breaking news: "Ze kwamen hier al jaren".

Ze duikt dieper in het drama: "Hij vroeg altijd of ze het boeket mooi vond!" Bij dit soort fascinerend nieuws stokt mijn adem. Dan de uitsmijter. Eigenaar van de viskar heeft een aanvulling, die het onderzoek doet versnellen: "Ze haalden iedere week een haring!" De recherche restte één heikele vraag: "Met of zonder uitjes?"

Femke en Sam vertrokken richting Spanje en Portugal. Ouders radeloos. Geen briefje, geen telefoontje. West-Europa slaat aan het zoeken. Journaals worden gevuld. Tenslotte vinden ze de dames, die een zalig vakantiegevoel hadden. (…)

Weet niet hoe u zou reageren. Opgelucht? Begrijp ik. Daarna zou ik mijn dochter "alle hoeken van het huis en dat van de buren" laten zien, als u begrijpt wat ik bedoel. Zijn ze nou helemaal belazerd. Fout! Opnieuw faalt mijn brein.

Er melden zich diverse sandaalgogen, die bazelen over de nog niet voltooide groei van puberhersens. Dan kan dit gebeuren. Donderstraal lekker op.

Uurtje spijbelen, biertje te veel of stiekem roken. Allemaal, oké. Om zomaar het vliegtuig te pakken is wel meer nodig dan wat stoutigheid van puistige melkmuiltjes.

Softe sector kwijlt alles recht dat zo krom is als een Panamese Chiquita. Agogen, die vast ook een verklaring hebben voor de schoft, die de Voorburgse van 90 (..) beroofde van haar horloge.

Zij weet nu niet meer hoe laat het is en die lammeling was sowieso niet bij de tijd. Vrouw van 90 beroven, mijn brein vat zoiets niet. Zeker slechte jeugd, dronken vader en moeder met veel ooms. Taakstrafje, kun je dat horloge op gelijk zetten.

Er is een nacht nanny te huur. Kunnen ouders door slapen. Nanny kan misschien meteen de baby voeden met haar lease tepel. Bezopen.

`s Nachts een hulptrutje, overdag crèche en naschoolse opvang. Warme opvoeding. Zou zeggen, neem nog drie kinderen, jôh! Of is daar de wip nanny voor?

Meer ouderhulp? Bedplas butler? Strontluier support? Je kunt zelfs (géén grap!) een tienritten kaart kopen voor de nacht nanny. Nog even en dan hangt er bij de kinderkamerdeur een tourniquet met zo`n apparaat waar nanny moet uitchecken.

Mijn brein stokt. Bij een familiedrama hoef ik niets te weten over haring. Ook niet, dat twee dwaze pubers er eigenlijk niets aan kunnen doen. Walg van een klojo, die een oude dame beroofde en de krankzinnige nacht nanny. Niet wetenschappelijk bewezen, wel iets ontdekt. Wat?

Dat bij enkelen het brein nog minder werkt dan bij mij!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant