De rally passeerde tankstation Berkman in Voorburg (foto: Michel Groen).
De rally passeerde tankstation Berkman in Voorburg (foto: Michel Groen).

Sint Verbindt Rally door Voorburg

Actueel 267 keer gelezen

Voorburg - Het Zeldzame Ziekten Fonds organiseerde op zaterdag 3 december voor de tweede maal de 'Sint verbindt Rally'. Kinderen met een zeldzame ziekte reen die dag tijdens een heuse autorally mee in een bijzondere auto waarmee een droom uitkwam.

Meer dan 85 klassiekers of hele bijzondere auto's stonden aan de start bij het Worldhotel Wings op Rotterdam – The Hague Airport. Ferrari 's, Porsches, bijzondere kleuren en blitse uitstraling: ze waren er allemaal. In iedere auto reed een kind met een zeldzame ziekte mee. Bekende Nederlanders zoals, Jan Lammers, Gijs van Lennep en Rob Geus reden ook mee.

Op de route werd het tankstation van Berkman in Voorburg gepasseerd, waar ruimte was om de unieke auto's met de zeldzaam zieke kinderen toe te zwaaien. Vervolgens leidde de rally de kinderen naar de 'pitstop' bij het Kyocera stadion in Den Haag. In het Kyocera Stadion in Den Haag werd op de middenstip een groepsfoto gemaakt met alle zeldzaam zieke kinderen. Storky - de ADO Den Haag mascotte – zorgde voor een enthousiaste ontvangst.

De finish was bij Worldhotel Wings op Rotterdam - The Hague Airport, waar de equipes door Sinterklaas en Rachel Rosier - presentatrice van het populaire televisieprogramma Checkpoint - werden ontvangen. Zij bezorgden de kinderen met een zeldzame aandoening een nóg leuker Sinterklaasfeest, waarbij cadeautjes uiteraard niet ontbraken.

De opbrengst , bijeengebracht door sponsors en rallyrijders, werd aan het eind van de Sint verbindt Rally door middel van een cheque (bedrag bij de redactie onbekend) door Rachel Rosier officieel overhandigd aan Jan Lammers (ambassadeur van het Zeldzame Ziekten Fonds). Met deze opbrengst helpt het Zeldzame Ziekten Fonds ook in 2017 zieke kinderen met een zeldzame aandoening.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant