De sponsors en organisatie bijeen in kerstmannenpak (foto/tekst: Inge Koot).
De sponsors en organisatie bijeen in kerstmannenpak (foto/tekst: Inge Koot).

Rennen in kerstmannenpak voor goed doel

Actueel 225 keer gelezen

Voorburg - De pakken liggen klaar, de eerste testrondjes zijn gelopen en de scholen en sportclubs worden voorzien van flyers. De voorbereidingen voor de eerste Santa Run in het Huygenskwartier Voorburg zijn getroffen. Rotary Voorburg en haar sponsors zijn er klaar voor. "Ons doel is om Voorburg in beweging te krijgen voor het goede doel", zegt Barbara Kok, initiatiefneemster van de Santa Run Voorburg die plaatsvindt op 17 december.

De SantaRun is een fun evenement in kerstsferen. Honderden kinderen en ouders, opa's en oma's, allemaal met een rood kerstpak aan, rennen of wandelen voor de lol en voor de leuke sfeer een rondje van ongeveer 3 kilometer. Het belooft een rode beweging te worden door het oude centrum van Voorburg op 17 december. Er liggen 500 pakken, dus alle vriendengroepen, sportverenigingen, scholen, collega's en sportliefhebbers uit Leidschendam-Voorburg kunnen meedoen; wandelend, rennend of aanmoedigend. Voor €10,- per persoon krijgen de deelnemers een kerstmannenpak dat ze mogen houden.

Rotary Voorburg zet zich als serviceorganisatie al bijna 70 jaar in voor verschillende projecten in de samenleving. Vaak is dit een lokaal doel. "Ons idee is om niet alleen te leuren voor geld als we iets willen doen voor een goed doel. Wij proberen nu met de Santa Run mensen in beweging te krijgen." De opbrengsten van deze funloop gaan naar het Groen Blauwe Schoolplein van de openbare basisschool De Parachute aan de Van Lodensteijnstraat 6 in Voorburg. Het schoolplein ondergaat een spectaculaire groene verandering. De verandering komt niet alleen ten goede aan de eigen leerlingen, maar ook aan de kinderen uit de buurt, zodat ze allemaal veilig en in een natuurlijke omgevingen kunnen buitenspelen. De Voorburg Rotary SantaRun zamelt geld in voor een onderdeel van het Groene Speelplein: een klimhut.

Burgemeester Tigelaar geeft op zaterdag 17 december om 16.00 uur het startschot in de Herenstraat aan de kant van het Prinses Marianne viaduct. De finish is aan het einde van de Kerkstraat bij de brug over de Vliet op het terras van restaurant Bernhard. Overal in het Huygenskwartier zal er gelegenheid zijn voor een hapje en een drankje voor, tijdens en na afloop van de SantaRun. In de Van Schagenstraat is een kerstmarkt waar ook heerlijke hapjes en drankjes te verkrijgen zijn.

Door de vele sponsors is het mogelijk deze Santa Run te organiseren en een mooie opbrengst te genereren voor het goede doel. Inschrijven kan via www.voorburg.rotarysantarun.nl. Door het bestellen van een kerstmannen is men direct ook ingeschreven. De kerstmannenpakken kunnen opgehaald worden in het Santahuis, Herenstraat 66 op 13 t/m 16 december van 14.00 uur tot 18.00 uur, op 15 december tot 21.00 uur en op 17 december van 12.00 tot 15.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant