Afbeelding
COLUMN

ZO SNEU

Actueel 462 keer gelezen

Nog geen twee weken onderweg in 2017 en ik signaleer al wat sneue zaakjes. Als dit de trend wordt gaan we wat beleven. Maak me enigszins zorgen. Emigreren? Ha, ha, dat gaat echt te ver.

Veel gezien. Nederland blijft een puik land om te wonen. Geloof me. Waar we ook waren. Van Japan, China, Rusland tot Indonesië of Amerika. Van Zuidpool, Guatemala tot Zuid Afrika; blij om thuis te komen. Geordend en leefbaar.

Wel sneue randzaken hier. Neem dat folkloristische schaatsen. Getrainde sporters. Prima prestaties. Alleen zo vreselijk saai. Kan er geen seconde naar kijken.

Rondje na rondje na rondje na rondje. Met een decennium lang dezelfde winnaars. Soms denk ik, analoog aan 'Wie is de Mol?', 'Waar is het wak?'

Kan me voorstellen wat er passeert als Kramer na het douchen wat wil drinken. Dat hij in een bar komt en populair roept: "Dit rondje is van mij!" Zweer u, binnen twee seconden stroomt de bar gillend leeg en staat hij zich solo klem te zuipen.

Geinig dispuut tussen Wendy van Dijk en Youp van 't Hek. Youp schrijft haar man Erland Galjaard naar de gallemiezen. Hij houdt Galjaard verantwoordelijk voor de realityshow rond Peter Jan Rens. De ontspoorde Kaktus in pyjama. Youp vindt dat je deze mislukkeling niet zo fnuikend moet uitbaten. Omwille van kijkcijfers.

Wendy neemt het galant op voor haar ridder. Aandoenlijk. Ook sneu, héél sneu. Wendy weet beter (hoop ik) dan wie ook, dat haar man de drijvende kracht is achter al die schaamteloze programma`s, waarin kleingeestig Nederland als debiel wordt geportretteerd.

Programma`s, waarin volwassen mannen in snikken uitbarsten. Waarin deze macho`s transformeren tot natte dweilen en volgesnoten tissues. Denigrerend en kwetsend. Omdat ze op hun kop krijgen van ene John Williams, die als prekende missionaris loert naar huiselijk leed en chagrijn.

Ben eerlijk, volg die bagger geen seconde. Wel viel mijn oog op een promo over klussers. Vlak voor het RTL nieuws. Tijd geleden, maar onwisbaar genesteld in de krochten van mijn brein.

Ik zie die Williams met een man (man?) Hij wijst dat zacht gekookte eitje op de tuin en zegt als een ouderwetse schoolfrik uit de crisisjaren '30: "Je begrijp wel, dat ik je voor de tuin nog geen voldoende kan geven!"

Lulletje Rozenwater knikt nederig, terwijl hij de opkomende tranen nauwelijks binnen de oevers weet te persen. Een onvoldoende voor het opruimen van de tuin!!!!!!

Hoe seniel moet je wel niet zijn als je dat pikt? Zou smeken dat hij dit eens tegen mij zou zeggen. Ik beloof u, dat deze John de Betweter binnen twee seconden de grasmat van de onderkant mag bekijken.

Sneu. Failliete minkukels en ordinaire slet-moeders, die hotter schijnen te zijn dan hun dochter. Voor goede kijkcijfers.

Smeek dat ze ooit voor mijn deur staan. Doe ik open met een zwaaiende honkbalknuppel in mijn poten en speel dan samen met John een oud RTL spelletje. Welke klassieke RTL miskraam ik bedoel?

Doet-ie `t of doet-ie `t niet?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant