'Flessenpost bij de Kerstboom in de Herenstraat in Voorburg (foto: Frans van Veen).
'Flessenpost bij de Kerstboom in de Herenstraat in Voorburg (foto: Frans van Veen).

'Flessenpost' bij kerstboom Herenstraat

Actueel 346 keer gelezen

De op 9 december vorig jaar in de Herenstraat geplaatste 16e kerstboom uit zusterstad Hranice werd vorige week ontdaan van versiering en verlichting, in stukken gezaagd en afgevoerd.

Bij het weghalen vielen voorzitter Frans van Veen van de stedenbandcommissie twee flesjes op, die met blauwe lintjes aan de boom opgehangen waren. Eén flesje was leeg, maar in het andere zat een briefje; echte flessenpost dus, maar niet vanuit de zee. Thuis peuterde Van Veen het briefje eruit en was aangenaam verrast. "Gelukkig een mooi en lief gebaar naar wie het zou lezen en ik vind het leuk om dit met alle lezers te delen", aldus Van Veen. "Dit is gelukkig eens iets anders dan het doelloos beschadigen van de versiering en verlichting van de boom. Heel veel kerstballen zijn kapot getrapt en dat gaf twee keer ergernis; het zinloze vernietigen van andermans spullen en het moeten opruimen van de scherven."

Een aantal vrijwilligers helpt altijd mee met het plaatsen en weghalen van de kerstboom en velen waarderen dat. "Ik zou het heel fijn vinden als die andere 'vrijwilligers' zich dat realiseren, voordat zij overgaan tot zinloze vernieling", vervolgt Van Veen die de samenwerking met de gemeente en ondernemersvereniging Huygenskwartier roemt. "En verder sluit mij graag aan bij de woorden uit de flessenpost en wens iedereen een gelukkig en gezond 2017."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant