De gemeente heeft de Sportstrippenkaart geïntroduceerd bij 34 sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg (foto: Rolf van Koppen).
De gemeente heeft de Sportstrippenkaart geïntroduceerd bij 34 sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg (foto: Rolf van Koppen).

Sportstrippenkaart geïntroduceerd

Actueel 536 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Inwoners met goede voornemens om (meer) te gaan bewegen en sporten, kunnen het nieuwe jaar goed starten. Vanaf nu kunnen inwoners met de sportstrippenkaart drie gratis proeflessen volgen bij maximaal vier sporten en dat bij 34 sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg.

Maandag 9 januari presenteerde wethouder Nadine Stemerdink (Sport) symbolisch het eerste exemplaar van de sportstrippenkaart bij handbalvereniging EHC. Handbalvereniging EHC is één van de 34 sportverenigingen die meewerken aan de sportstrippenkaart. Wethouder Nadine Stemerdink: "De sportstrippenkaart is een mooie kans om heel laagdrempelig te 'proeven' aan een aantal sporten. De deelnemende sportverenigingen hebben een leuk aanbod voor iedereen, van jong tot oud. Je kunt kiezen uit allerlei sporten; van kickboksen tot toerfietsen en van badminton tot yoga."

De gemeente wil met de sportstrippenkaart inwoners motiveren om te sporten en bewegen. Bijna 40% van de volwassen inwoners beweegt te weinig en er zijn steeds meer jongeren met overgewicht. De gemeente wil dat sport en bewegen vanzelfsprekend wordt. Wethouder Stemerdink: "Sport heeft zo veel in zich. Het is gezond, je word er fit van en het is ook nog eens leuk en gezellig. Samen sporten kan zo ook bijdragen aan het tegengaan van eenzaamheid."

Ook mensen met een kleine portemonnee moeten kunnen sporten. Op dit moment geven al veel sportverenigingen korting op het lidmaatschap via de Ooievaarspas regeling. De gemeente heeft de ambitie om het aantal sportverenigingen dat hieraan meewerkt, nog groter te maken. "Ik begrijp best dat verenigingen hier vragen over hebben en hulp bij kunnen gebruiken. We willen ze hier graag bij ondersteunen." aldus wethouder Stemerdink. Het idee voor de sportstrippenkaart is geboren in de gemeenteraad en is een concrete uitwerking van de sport- en beweegvisie van de gemeente. Die visie is een jaar geleden opgesteld door sportclubs, maatschappelijke organisaties, onderwijspartners en de gemeente samen. Eén van de speerpunten uit deze visie is het bewust maken van inwoners dat sporten en bewegen hoort bij een gezonde leefstijl.

Sport en Welzijn (SenW) coördineert namens de gemeente alle zaken rondom de sportstrippenkaart. De kaart is gratis te downloaden via www.senw-lv.nl/sportstrippenkaart. De kaart kan ook worden afgehaald bij Sport en Welzijn (Dobbelaan 4, Leidschendam en Fransstraat 16, Voorburg) of het Servicecentrum van de gemeente (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant