Wethouder Rozenberg overhandigt cheque aan Talentenloods, voorzitter Paul de Beer en coördinator/presentator Angelique Schipper (foto: Ot Douwes).
Wethouder Rozenberg overhandigt cheque aan Talentenloods, voorzitter Paul de Beer en coördinator/presentator Angelique Schipper (foto: Ot Douwes).

Open podium voor de jeugd gered door benefietavond

Actueel 229 keer gelezen

Voorburg - Theater Ludens zinderde donderdagavond 12 januari van dans en muziek, uitgevoerd door maar liefst 80 jongeren om geld bij elkaar te brengen voor de gestolen apparatuur van het Open Podium Jeugd van Talentenloods.

Wat begon als een meer dan teleurstellende diefstal na het Open Podium op 10 november 2016, eindigde in een daverend staand applaus. Met de ruim € 6.000,- euro kan de gestolen apparatuur opnieuw aangeschaft worden. Juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek helpt met korting bij de inkoop en er komen nog bedragen binnen, zodat wellicht ook nog andere wensen op het verlanglijstje kunnen worden vervuld: een elektronische piano, versterkers en licht. Het drumstel is inmiddels geregeld door Drumschool Voorburg.

Theater Ludens, directeur Rogier van Helwig, stelde na de diefstal het theater beschikbaar voor een benefietavond. De gehele kaartopbrengst komt ten goede aan Talentenloods en is het begin geweest van de totale opbrengst met als slot een overweldigende Open Podiumavond, een special met Dans waaraan 8 dansgroepen en soliste Rita Tsaturjan zich van hun beste kant lieten zien.

De juryleden, met o.a. musicalster Roan Pronk en Pearl Ramos, Nederlands Kampioene Hiphop, vonden de kwaliteit zo hoog dat zij gevraagd hebben of zij in plaats van Two Talents deze keer vier talenten mochten kiezen. Het werden de twee dansgroepen X-treme en CanCan van Ballet- en Dansstudio Door Laverman, Showgroep 12+ van de nieuwe dansschool van Freya Coenen: The Dance Factory en de musicalklas 3G met hun nummer Space Experience van het 's Gravendreef College. Zij zijn door naar de Slotavond op zaterdag 27 mei. Maar Talentenloods is geen Talentenjacht, het wil vooral talent stimuleren zich te ontwikkelen.

Tijdens het juryberaad trad Esmee van Nieuwenhuijzen op met opera, begeleid door Peter le Feber van Skrjabin. Daarna volgeden optredens van de band Maybe Next Time en Peter en Laurens van Oost op met fractievoorzitter van Groen Links Jeroen van Rossum als zanger, die zich samen met zijn afdeling ook extra had ingezet voor een donatie van €530,-. Op het podium mocht voorzitter Paul de Beer vervolgens donaties in ontvangst nemen van het Van Ravesteynfonds,dat hun bijdrage aan het Open Podium van €750,- verdubbelde en de Rotary Club Voorburg die een cheque aanbood van € 500,-. Wethouder Rozenberg had niet alleen het slotwoord en bloemen, maar tevens een onverwachte schenking van € 1.000,-.

Na afloop speelde het jazztrio Take Three samen met Jeroen van Rossum in de foyer en bleven velen nog napraten over de benefietavond. Alle bijdragen, financieel en materieel, worden ook nog vermeld op de site www.talentenloods.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant