Burgemeester Klaas Tigelaar liep zelfs polonaise bij de eerste carnavalsfeesten (foto: Damzwabbers).
Burgemeester Klaas Tigelaar liep zelfs polonaise bij de eerste carnavalsfeesten (foto: Damzwabbers).

Burgemeester bij eerste carnavalsfeesten

Actueel 358 keer gelezen

Leidschendam - In het weekend van 11 en 12 februari organiseerde Carnavalsvereniging De Damzwabbers weer het jaarlijkse carnaval voor de ouderen en de gehandicapten.

De Damzwabbers waren bijzonder vereerd dat, naast alle dankbare gasten, ook burgemeester Klaas Tigelaar op beide middagen aanwezig was. Op de gehandicaptenmiddag heeft hij zelfs, gehuld in een boerenkiel, een aantal rondjes in de polonaise meegelopen.

Carnavalsprogramma
De Damzwabbers maken zich inmiddels op voor het Groot Carnaval, dat aanstaand weekend zal plaatsvinden. Op zaterdag 25 februari om 10:00 uur begint het weekend met de sleuteloverhandiging door burgemeester Klaas Tigelaar aan Prinses Opperfop in het Leidschendamse raadhuis. Vanaf dat moment is Leidschendam officieel Zwabberdam (en Stompwijk Gaandrië -red.) en heeft Prinses Opperfop het er een paar dag voor het zeggen.

Optocht
Vervolgens zal om 11:30 uur de optocht starten vanaf de Veurse Achterweg te Leidschendam. Meer informatie over optocht, hoe u zich opgeeft en de route kunt u vinden op www.damzwabbers.nl. De optocht zal traditiegetrouw via de Damlaan eindigen bij de Sluis in Leidschendam waar Prinses Opperfop en Page Robin rond 13:00 uur in de Vliet gedoopt zullen worden. Dit staat garant voor spektakel.

Aansluitend zal in Grandcafé Imperium de prijsuitreiking van de carnavalsoptocht plaatsvinden waarbij iedereen welkom is. Zaterdagavond zal vanaf 20:30 uur het Groot-Carnaval losbarsten uur in het nieuwe Zwabberhome Grandcafé Imperium aan de Damlaan 34b te Leidschendam. Deze avond zal muzikaal omlijst worden door Boerenkapel De Zwiebels en Rosteyn Entertainment.

Jeugdcarnaval
Zondagmiddag 26 februari 2017 vanaf 13:00 uur is de jeugd van Leidschendam aan de beurt en is het Kinder-Familiecarnaval. Jeugdprinses Kiki en Adjudante Nikki zullen deze middag de prijswinnaars bekend maken van de kleurplaat die in de 33e Zwabberkrant stond. De prijzen daarvoor zijn beschikbaar gesteld door restaurant Kapitein Haak. Ook zal er een spetterend optreden zijn van Clown Barrino.

Voor de echte carnavalsliefhebbers opent het Zwabberhome op maandag 27 februari 2017 om 20:30 uur wederom haar deuren voor Maandagavond. Een heerlijke carnavalsavond waarbij iedereen die maar niet genoeg van carnaval kan krijgen, zijn hart kan ophalen. Boerenkapel De Zwiebels en Rosteyn Entertainment nemen op deze (voor de Damzwabbers) slotavond de muzikale noten voor hun rekening.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant