(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).

Carnaval 2017 uitbundig gevierd

Actueel 721 keer gelezen

Leidschendam/Stompwijk - Afgelopen weekend is er weer uitgebreid carnaval gevierd in Leidschendam en Stompwijk. Traditiegetrouw veranderde Leidschendam in Zwabberdam en Stompwijk in Gaandrië.

De aftrap was in het gemeentehuis waar Prinses Opperfop en Page Robin van De Damzwabbers uit handen van Burgemeester Tigelaar en wethouder Rozenberg de sleutel kregen overhandigd. De Prins en Page van Gaandrië (Stompwijk) namen hierbij de hamer in ontvangst. Na een klein feestje op muziek van Feestkapel De Blaasbalgen in het Raadhuis en ludieke toespraken van de prinselijke hoogheden kon de optocht beginnen.

Vanwege het gunstige weer was het lekker druk langs de route en het publiek kon een schitterende stoet uitgedoste personen en versierde voertuigen aanschouwen die door de straten van Zwabberdam trok om te eindigen bij de sluis. Daar stond de grote kraan alweer klaar om Prinses Opperfop en Page Robin op te hijsen en hoog over het in dikke rijen aanwezige publiek te takelen. Na een tijdje in de lucht te hebben gehangen ontkwam ook dit prinsenpaar niet aan het onvermijdelijke. Onder muzikale begeleiding van de Blaasbalgen werden Prinses Opperfop en Page Robin weer diep in het koude vlietwater gedompeld. Intussen reden de Stompwijkers naar hun eigen dorp om carnaval te vierend.

Na de optocht was er in het Zwabberhome aan de Damlaan een spetterend carnavalsfeest met Feestkapel De Blaasbalgen. Ook werden de prijswinnaars van de optocht bekend gemaakt. Zaterdagavond was het Groot Carnaval in een gezellig druk Grandcafé Imperium. Het was erg leuk om te zien dat er door iedereen veel aandacht was besteed aan de kleding. Op de muziek van Boerenkapel De Zwiebels en Rosteyn Entertainment was er tot in de nacht beweging op de dansvloer.

Zondagmiddag was het kindercarnaval. Nu was het de beurt aan Jeugdprinses Kiki, Adjudante Nikki en oppertje Senna. Er werd carnaval gevierd voor iedereen tussen de 0 en 100 jaar. De kinderen konden zich laten schminken, er was een stroopwafelkraam en werd er uiteraard ook polonaise gelopen. Hoogtepunt was een geweldig optreden van Clown Barrino. Voor de ouders, opa's en oma's was er een speciale oudercrèche ingericht. Traditiegetrouw eindigden De Damzwabbers op maandag met een oergezellige afsluitavond bij Grandcafé Imperium. Het feest ging door tot in de kleine uurtjes en daarmee kwam er voor De Damzwabbers een einde aan het Carnaval 2016-2017. De Damzwabbers hebben nog één activiteit in de planning staan en dat is het Halfvastenbal, dat gehouden zal worden op zaterdag 25 maart bij Grandcafé Imperium. Kijk voor foto's op www.damzwabbers.nl.

Stompwijk (Gaandrië)

In Stompwijk was het de afgelopen week nog eens extra feest tijdens het carnaval, omdat de carnavalsvereniging De Gaanders 44 jaar bestond. Uiteraard werd dat flink gevierd, met niet alleen de optocht en vervolgens het Streetcarnaval op de Meerlaan, maar ook binnen in De Bles waar het feest tot in de late uurtjes doorging onder leiding van Prins Barry, Page Mandy en Opper Erwin. Zondagmorgen was er de carnavalsmis in de kerk met de Old Princes in Harmony, maandag het kindercarnaval en dinsdag waren, tot slot, de senioren aan de beurt.

(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant