Volgens deskundigen lopen bomen bij de werkzaamheden onherstelbare schade op en is kap onvermijdelijk (archieffoto).
Volgens deskundigen lopen bomen bij de werkzaamheden onherstelbare schade op en is kap onvermijdelijk (archieffoto).

Rechter staat bomenkap Van Deventerlaan e.o. toe

Actueel 484 keer gelezen

Voorburg - De riolering en deels de gas- en waterleidingen in de Van Deventerlaan en enkele omliggende straten in Voorburg is sterk verouderd en nodig toe aan een grote onderhoudsbeurt. Een aantal bomen loopt hierdoor onherstelbare schade op en moet worden vervangen.

Enkele bewoners hebben bij de rechtbank een verzoek ingediend om de voorgenomen kap van deze bomen tegen te gaan. De rechtbank heeft afgelopen vrijdag drie verzoeken afgewezen. Begin maart starten de kapwerkzaamheden. De bewoners zijn hier per brief over geïnformeerd.

Begin 2015 zijn de voorbereidingen gestart voor het groot onderhoud in de Van Deventerlaan en omgeving in Voorburg. Bewoners hebben veel inbreng gehad bij de totstandkoming van het inrichtingsplan. Door de werkzaamheden in de ondergrond lopen de bomen in de Van Deventerlaan, rondom Van Deventerplein, Laan van Swaensteijn en Rembrandtlaan onherstelbare schade op. Een second opinion van een boomdeskundige heeft dit bevestigd.

Het gaat in totaal om 103 bomen. Deze worden vervangen door nieuwe bomen. Nu de rechtbank heeft geoordeeld dat de gemeente voldoende duidelijk heeft gemaakt dat het vervangen van de bomen noodzakelijk is, worden deze begin maart gekapt. De werkzaamheden zijn dan afgerond voordat het broedseizoen begint (15 maart). De uitvoering van het groot onderhoud start naar verwachting medio juli.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant