Afbeelding

Liftdrama met hond loopt goed af

Actueel 686 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De politie kreeg afgelopen week een telefoontje van de eigenaar van een hondje. De vrouw was vanaf de vierde etage in de lift gestapt. Op dat moment ging het helemaal mis.

Haar hondje was niet snel genoeg achter haar aan gelopen en bleef, aangelijnd, achter in de hal terwijl de vrouw in de lift naar beneden ging. De vrouw raakte in paniek bij de gedachte wat er met haar hondje zou gebeuren. Zij durfde niet te gaan kijken en vroeg de hulp van de politie om het drama te onderzoeken.

Onderzoek
De politie ging op onderzoek uit: "Toen wij aankwamen troffen wij de vrouw overstuur aan in de hal van de flat. Wij zagen dat de oprolbare hondenriem nog in de open lift hing. Wij hoorden geen gekerm of gepiep in de liftschacht. De situatie leek er niet gunstig voor te staan. Wij gingen op onderzoek uit en bekeken etage voor etage of er tekenen van leven waren van het hondje. Uiteindelijk vonden wij op de vierde etage niets terug van het hondje. Dit was vreemd. Het hondje zou hier toch moeten zijn? Nadat wij voor de zekerheid toch nog even een etage hoger gingen kijken zagen wij in de hal van de vijfde etage trillend het hondje in blakende gezondheid in een hoekje zitten wachten op het baasje. Het enige wat deed herinneren aan het voorval was de gebroken lijn, die nog aan het hondje vast zat. In dit geval werd de eigenaar blij gemaakt en verenigd met haar hond."

De politie waarschuwt wel voor het gebruik van een lift samen met een hond: "Het gaat regelmatig fout. Houd de lijn kort, zodat je zeker weet dat je samen de lift gebruikt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant