Burgmeester Klaas Tigelaar op bezoek bij het diamanten echtpaar Van Lochem-Ramakers (foto: Dick Janssen).
Burgmeester Klaas Tigelaar op bezoek bij het diamanten echtpaar Van Lochem-Ramakers (foto: Dick Janssen).

Diamanten 'carnavalsechtpaar' Van Lochem

Actueel 523 keer gelezen

Voorburg - Het echtpaar Van Lochem uit Voorburg was woensdag 22 maart 60 jaar getrouwd. Zij ontvingen felicitaties namens de Koning, van de Commissaris van de Koning en burgemeester Klaas Tigelaar kwam persoonlijk langs met een boeket bloemen en een etsje van een drietal plaatselijke historische gebouwen.

Geboren Voorburger Koos van Lochem en Mia Ramakers uit Thorn, Limburg, ontmoetten elkaar tijdens het carnaval in Limburg. Toen Koos voor het tweede achtereenvolgende jaar aanwezig was, werd Mia door een vriendin op hem gewezen. Er werd contact gelegd en de vonk sloeg over. Mia kwam naar Voorburg en om zijn huis te kunnen behouden, moest er getrouwd worden.

De heer Van Lochem en mevrouw Van Lochem-Ramakers zijn beiden 86, hebben vijf kinderen, tien kleinkinderen en één achterkleinkind. Meneer werkte bij een aannemersbedrijf in verschillende specialisaties en mevrouw zorgde fulltime voor de kinderen. De heer Van Lochem kweekt als hobby kanaries in de volière in de achtertuin, maar heeft ook een uitgebreide Märklin treinbaan op zolder staan. Mevrouw is een fervent filatelist en verzamelt postzegels. Het echtpaar is lid van de vuttersclub van de heer Van Lochems oud-werkgever en daarnaast maken zij met regelmaat een uitje met De Zonnebloem. Beiden zijn hartpatiënt maar zij wonen samen nog zelfstandig en weten zich met enige hulp aardig te redden. Het diamanten huwelijk wordt overigens in november pas echt gevierd, als zij ook voor de kerk 60 jaar getrouwd zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant