De onlangs aangetreden wethouder Lia de Ridder was ook aanwezig bij de wandeling (foto: Ot Douwes)
De onlangs aangetreden wethouder Lia de Ridder was ook aanwezig bij de wandeling (foto: Ot Douwes)

Plannen Klein Plaspoelpolder uiteengezet tijdens wandeling

Actueel 438 keer gelezen

Leidschendam - Door de gemeente Leidschendam-Voorburg was op woensdag 27 maart van 17.00 tot 19.00 uur een route uitgezet voor (nieuwe) inwoners en belangstellenden in de KPP te Leidschendam.

Bij de start in de hal van het Billiton gebouw werd een uitleg gegeven over de plannen voor deze nieuw in te richten woonwijk. Deelnemers kregen daar een routekaart. De recent aangetreden wethouder Lia de Ridder liep de hele route mee. Onderweg werd zij spontaan aangesproken. Er was een stop aan de Vliet bij de Scheepswerf. Daar stond een koffiekar met overheerlijke koffie. Ook daar was een infocentrum ingericht. Enthousiast werden er diverse koffiesmaken bereid. Maar ook een kopje thee was mogelijk. Op de hoek van de Oude Trambaan en de Dokter van der Stamstraat stond nog een infocentrum. Er was veel belangstelling voor de plannen om binnenkort met de bouw van een nieuwe woonwijk te starten, maar eerst is er de sloop van het Billiton gebouw aan de orde.

De grote leegstaande kantoren, de voormalige gemeentewerf en de Mebin betoncentrale worden stap voor stap vervangen door een nieuwe wijk. Een rustig en groen woonmilieu, met beperkt ruimte voor werken. Zo wordt er voor gezorgd dat de bewoners de kwaliteiten van het gebied beter kunnen beleven. Er komt een groen wandelpad langs de Vliet en de Oude Trambaan, een doorgaand groen fietspad dat het centrum van Leidschendam en Voorburg verbindt en er wordt voor gezorgd dat bewoners van de wijk Damsigt straks via een groene looproute naar de Vliet kunnen wandelen. Daartussenin ontstaan verschillende nieuwbouwlocaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant