Wethouder Floor Kist hielp ook ijverig mee bij het vullen van zakken met compost (foto Ot Douwes).
Wethouder Floor Kist hielp ook ijverig mee bij het vullen van zakken met compost (foto Ot Douwes).

Run op gratis compost bij Avalex in Voorburg

Actueel 243 keer gelezen

Voorburg - Zaterdagmorgen stond er al een lange rij voor de poort van de Milieustraat bij Avalex in de Nieuwe Havenstraat te Voorburg. Om 09.00 uur ging het hek open. De berg met compost werd na een korte toespraak door de wethouder van milieu Floor Kist bijna bestormd.

Wethouder Floor Kist was aanwezig zijn om de symbolische eerste schep compost te doen, maar werkte daarna zelf ook ijverig mee om vooral oudere mensen te helpen met het vullen van zakken. Kinderen hielpen hun ouders mee met scheppen. Op vertoon van de Avalexpas werden auto' volgeladen met zakken compost. Bij de uitgang van het terrein werden de medewerkers vaak hartelijk bedankt voor de gratis levering van de compost. Met deze actie bedankten de gemeente Leidschendam-Voorburg en Avalex alle inwoners voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval en ander groenafval gescheiden aan te leveren. Inwoners kregen hun ingezamelde afval terug in de vorm van compost.

Het afgelopen jaar is zo'n 20.000 ton groente-, fruit- en tuinafval ingezameld in het verzorgingsgebied van Avalex. Dit levert ongeveer 6.000 ton compost op. Voor veel mensen is het scheiden van gft-afval en groenafval (snoeihout, takken, gras) de gewoonste zaak van de wereld. Het scheiden van organisch afval levert een positieve bijdrage aan het milieu en is een goedkopere manier van afvalverwerking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant