Pastoor Bakker feliciteert Jan van Vliet met zijn pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice (foto: pr).
Pastoor Bakker feliciteert Jan van Vliet met zijn pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice (foto: pr).

Pauselijke onderscheiding voor Jan van Vliet

Actueel 687 keer gelezen

Leidschendam - Tijdens de viering op zondag 26 maart in de Petrus en Pauluskerk te Leidschendam werd aan de heer J.J. van Vliet de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice uitgereikt.

Dit voor zijn langdurige (46 jaar) en grote verdiensten als bestuurder en beheerder van de kerkelijke instelling R.K. Begraafplaats St. Agatha en als bestuurder van de voormalige parochie Paus Johannes XXIII. In 1970, werd Van Vliet o.a. vanwege zijn vrijwilligerswerk bij de kerk, verzocht het beheer van de rooms-katholieke begraafplaats St. Agatha over te nemen. Het beheer hield in dat begrafenissen geregeld moesten worden, de administratie op orde moest worden gebracht en het kapelletje op de begraafplaats moest worden onderhouden.

In 1980 dreigde de begraafplaats, die dateert uit 1795, opgeheven te worden. Dankzij pastoor Nederstigt van de Petrus en Pauluskerk is de begraafplaats echter toch behouden gebleven. "Het is een kleine intieme begraafplaats", laat Van Vliet weten. "Vroeger vonden er wel zo'n 50 begrafenissen per jaar plaats en nu nog steeds zo'n ruim 30. In totaal liggen hier dan ook zo'n 1.750 personen begraven en er is een bussentuin voor urnen. Iedereen die hier begraven is, blijft hier ook. De geschudde graven worden ter plekke opnieuw begraven", aldus Van Vliet. Dochter Annelies heeft het beheer overgenomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant