Een voor velen onbekend historisch agrarisch werktuig (foto: pr).
Een voor velen onbekend historisch agrarisch werktuig (foto: pr).

Oude voorwerpen op erfgoeddag

Actueel 203 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Op de jaarlijkse erfgoeddag 'Schatten aan de Vliet', die wordt gehouden op zaterdag 8 april, nodigen de Vereniging Erfgoed Leidschendam en Houtzaagmolen De Salmander alle kinderen uit voor een historische ontdekkingsprijsvraag.

In de studio van Midvliet aan de Damlaan zal een aantal voorwerpen te zien zijn uit de Hicovest collectie (Historische collectie Veur Stompwijk). Bij molen de Salamander zijn dan verschillende bijzondere historische gereedschappen te zien. In het kader van het thema van de erfgoeddag: 'uitvinden en ontdekken' wordt kinderen die langskomen gevraagd naar naam en/of functie van de voorwerpen.

Voor degene die de meeste voorwerpen goed weet te benoemen, zijn prijzen beschikbaar zoals een familiearrangement naar het Museum Engelandvaarders in Noordwijk, inclusief consumpties op het strand. Houtzaagmolen de Salamander heeft een mooie uil (van Martien) als prijs voor de winnaar.

De tentoonstelling bij Midvliet begint om 10.00 uur en bij de Salamander om 11.00 uur. Midvliet staat tijdens de zaterdaguitzending uitgebreid stil bij de tentoonstellingen en men kan de studio bekijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant