V.l.n.r. Marco van Stappershoef van Van Leeuwen Catering, rector Charlotte Van Thiel Tuininga van het Veurs College, JOGG-regisseur Miriam Blom, de wethouders Floor Kist en Nadine Stemerdink en JOGG-relatiemanager Andre van Schaveren (foto: Dick Janssen).
V.l.n.r. Marco van Stappershoef van Van Leeuwen Catering, rector Charlotte Van Thiel Tuininga van het Veurs College, JOGG-regisseur Miriam Blom, de wethouders Floor Kist en Nadine Stemerdink en JOGG-relatiemanager Andre van Schaveren (foto: Dick Janssen).

Veurs College krijgt gezondste kantine

Actueel 1.230 keer gelezen

Leidschendam - De ONTDEK-kantine, een initiatief van het Leidschendamse bedrijf Van Leeuwen catering en het Veurs Lyceum werd op donderdag 6 april gepresenteerd door wethouder Kist en wethouder Stemerdink. De nieuwe ONTDEK-kantine van het Veurs Lyceum moet de duurzaamste en gezondste schoolkantine van Nederland worden. Na de zomer kunnen de leerlingen er terecht.

De wereld waarin kinderen opgroeien is vol verleidingen en het is niet altijd makkelijk daar weerstand aan te bieden. Steeds meer jongeren kampen dan ook met overgewicht. Landelijk is ongeveer één op de acht kinderen te zwaar. Leidschendam-Voorburg heeft gemiddeld minder kinderen met overgewicht maar in sommige wijken is het percentage hoger dan het landelijk gemiddelde. Om daar iets aan te doen gaan verschillende partijen, zoals scholen, sportverenigingen, gemeente en bedrijven, met elkaar aan de slag vanuit de JOGG-aanpak (Jongeren op Gezond Gewicht).

Een mooi voorbeeld van zo'n samenwerking is de duurzame en gezonde ONTDEK-kantine van het Veurs Lyceum die in het nieuwe schooljaar van start gaat. Het Veurs Lyceum ligt bovendien aan de meeste duurzame straat van Leidschendam-Voorburg, de Burgemeester Kolfschotenlaan. In de kantine wordt gezond en duurzaam eten aangeboden. Ook krijgen de leerlingen les over gezonde voeding en duurzame keuzes.

Al meer dan 119 gemeenten werken vanuit de JOGG-aanpak aan het promoten en faciliteren van een gezonde leefstijl onder jongeren. Dat betekent: voldoende bewegen, gezond eten en vooral bewust kiezen. De JOGG-gemeenten delen kennis en informatie om jongeren te stimuleren en te motiveren gezond te leven. Scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven, overheden en zorgverleners werken samen aan een omgeving waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is. JOGG stimuleert betere sport, beweeg- en speelfaciliteiten en een gezonder voedingsaanbod. Het uiteindelijke doel is de stijging van overgewicht bij kinderen van 0 tot 19 jaar om te zetten in een daling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant