Foto: gemeente Leidschendam-Voorburg
Foto: gemeente Leidschendam-Voorburg

Jonge Leidschendammer ontvangt 'Draaginsigne Gewonden'

Actueel 1.736 keer gelezen

Leidschendam - Burgemeester Tigelaar heeft gistermiddag op het Raadhuis in Leidschendam een bijzondere onderscheiding uitgereikt. Hij reikte het Draaginsigne Gewonden uit aan de heer R.H.J. van der Meer.

Deze 27-jarige veteraan heeft vanaf eind 2009 een half jaar met een geneeskundige eenheid deelgenomen aan de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO in Afghanistan. Als gevolg van zijn militaire oorlogservaringen is hij psychisch gewond geraakt. Burgemeester Tigelaar is de minister van Defensie erkentelijk dat het draaginsigne aan de veteraan uit Leidschendam is toegekend. "Voor de heer Van der Meer is het een belangrijke vorm van erkenning voor zijn werk onder de meest zware (oorlogs)omstandigheden en het feit dat hij daarbij gewond is geraakt." Naast het Draaginsigne Gewonden ontving de heer Van der Meer namens de minister van Defensie een bijbehorende oorkonde.

Draaginsigne Gewonden
Het Draaginsigne Gewonden wordt toegekend aan (oud-)militairen die onder oorlogsomstandigheden of daarmee overeenkomende situaties een lichamelijke verwonding en/of psychisch letsel hebben opgelopen. Het insigne is bedoeld om respect en dank te betonen aan alle veteranen die lijden of geleden hebben onder lichamelijke en of psychische gevolgen van hun plichtsvervulling onder oorlogs- of daarmee vergelijkende omstandigheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant