Afbeelding

Parcours BinckBank Tour bekend

Actueel 510 keer gelezen

Voorburg - Op 8 augustus zijn alle (wieler)ogen gericht op het Huygenskwartier Voorburg. Die dag strijden de beste wielerploegen van de wereld om de snelste tijd in de individuele tijdrit van de BinckBank Tour. Wethouder Nadine Stemerdink maakte gisteren het parcours voor de tijdrit bekend.

Ook kondigde zij de prijsvraag aan, die wielerliefhebbers uitdaagt de snelste tijd van de tijdrit te voorspellen. Het parcours van de tijdrit gaat door historische winkelkernen, langs mooie parken en De Vliet om daarna via het sluisgebied in Leidschendam weer terug te keren in het Huygenskwartier. De BinckBank Tour is een wielerevenement met internationale uitstraling en maakt deel uit van de UCI WorldTour. Wethouder Nadine Stemerdink: "Het is niet alleen een topsportevenement. Ook toerrijders, vriendenclubs en bedrijventeams kunnen op die dag een toptijd neerzetten. Zelfs de jongste generatie wielrenners kan tijdens de speciale KidsRide proeven hoe het is om een tijdrit te rijden. Medio mei start de inschrijving daarvoor. Houd onze website www.lv.nl/binckbanktour in de gaten."

Meer dan een fietsevent
Het belooft een geweldige dag te worden, met als belangrijkste activiteit natuurlijk de tijdrit waarbij 's werelds beste wielrenners door de straten van Voorburg en Leidschendam racen. Een dag voor fietsliefhebbers, maar ook een gezellig dagje uit. Ondernemers en culturele instellingen bieden een aantrekkelijk programma om te winkelen, culinair te genieten en cultuur op te snuiven. Voorbereidingen De voorbereidingen voor het evenement zijn in volle gang. Vanaf 26 april ligt de vergunningaanvraag voor het parcours ter inzage bij het Stadskantoor in Leidschendam. De wielerronde groeide in twaalf jaar tijd uit tot één van de grootste terugkerende sportevenementen in Nederland en België. Vele honderdduizenden wielerliefhebbers staan jaarlijks langs het parcours. Dit vergt een aantal verkeersmaatregelen die de veiligheid van deelnemers, bezoekers én inwoners garanderen. Direct omwonenden en bedrijven aan het parcours krijgen in juni een brief met informatie over de bereikbaarheid. Zo kan iedereen tijdig eventuele maatregelen treffen.

Voorspel de snelste tijd en win!
Wielerliefhebbers werden door de wethouder opgeroepen om - tot op de honderdste seconde nauwkeurig - de snelste tijd te voorspellen die op 8 augustus gereden gaat worden. De winnaar ontvangt een officieel BinckBank Tour shirt, gesigneerd door de winnaar van de tijdrit. Een gokje wagen? Ga naar het Facebook-evenement BinckBank Tour Huygenskwartier Voorburg en doe mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant