Wethouder Rozenberg ligt onder vuur.
Wethouder Rozenberg ligt onder vuur.

CDA opent vuur op wethouder Rozenberg

Actueel 742 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Nadat GBLV-wethouder Frank Rozenberg al het geheime voorbereidingsbesluit voor het Huygenskwartier op 12 april had laten publiceren in Het Krantje en de Staatscourant zonder dat de gemeenteraad dat had goedgekeurd, volgt binnen twee dagen daarna de volgende schoffering van de raad, meent het CDA LDVB.

Het definitieve Distributieplanologisch onderzoek had volgens zijn zeggen al beschikbaar gesteld moeten zijn aan de raad vóór de raadsvergadering van 11 april. Maar pas na aanhoudende vragen van het CDA is het definitieve rapport 13 april beschikbaar gesteld aan de leden van de gemeenteraad. Twee dagen nadat Rozenberg had gezegd dat het rapport allang bij de raad had moeten liggen. Het CDA zegt daarom niet verrast te zijn dat de media wethouder Rozenberg "wegzetten als aangeschoten wild", zo beweert de partij.

"Hiermee bevestigt Rozenberg dat hij niet in control is en bovendien onjuiste informatie geeft", aldus CDA-vice-fractievoorzitter Dré Veelenturf. "Hoe lang gaat dit nog door. Bovendien laat hij als wethouder financiën zien dat het op financieel gebied ook niet goed gaat. De Kadernota, één van de belangrijkste rapporten van het jaar waarin de hoofdlijnen van de plannen voor volgend jaar worden beschreven, is vertraagd met een maand". De Kadernota zou op 26 april beschikbaar moeten zijn om de gemeenteraad de gelegenheid te geven om de plannen goed te bestuderen voordat er over besloten wordt. Het college lukt het niet het op tijd eens te worden over de plannen. Hierdoor moet de gemeenteraad de plannen onder grote tijdsdruk gaan beoordelen en dat betreurt het CDA zeer."

> Lees hier een eerder gepubliceerd artikel over de kwestie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant