Annemarie Overwijn staat met haar band Anemary op het Free Stage van het Bevrijdingsfestival in Den Haag (foto: pr/tekst: Inge Koot).
Annemarie Overwijn staat met haar band Anemary op het Free Stage van het Bevrijdingsfestival in Den Haag (foto: pr/tekst: Inge Koot).

Leidschendamse op Haags Bevrijdingsfestival

Actueel 397 keer gelezen

Leidschendam - De Leidschendamse Annemarie Overwijn staat 5 mei op het Free Stage podium van het Bevrijdingsfestival op het Malieveld in Den Haag. Dit is weer een stap voorwaarts in de muziek carrière van deze gedreven singer-songwriter die nog steeds niet kan geloven dat dit werkelijkheid gaat worden. "Heb je wel de goede persoon vroeg ik toen ik door de organisatie van het festival werd gebeld."

Annemarie schreef op twaalfjarige leeftijd haar eerste nummer, stond tijdens haar middelbareschooltijd regelmatig op het podium van onder andere de Spotlightrevue van het St. Maartenscollege en gaf vorig jaar haar eerste EP uit met vijf zelfgeschreven en gezongen nummers. Haar volgende stap op weg naar professioneel muzikant was haar contact met Oren Schrijver van Performer Agency Amsterdam. "Hij heeft mij zes maanden begeleid in het maken van een Road Map."

Op allerlei manieren probeert Annemarie zich verder te ontwikkelen. Zo deed zij mee met verschillende talentenjachten in Brussel en Antwerpen. Sinds september vorig jaar zit zij op de Rockacademie in Tilburg. Daarnaast treedt zij zoveel mogelijk op met akoestische shows in Nederland maar ook in Engeland. "Dan sta ik met mijn gitarist in muziekcafés en op kleine podia. Zo probeer ik zoveel mogelijk contacten te leggen."
Onlangs haar nieuwe singel 'I got this' uitgekomen. Kort voor het bevrijdingsfestival komt ook haar videoclip uit bij deze singel. Al haar nummers hebben een eigen verhaal. Zo gaat het nummer 'I got this' over zelfvertrouwen. "Je kan alles zo groot en mooi maken als je zelf wilt als je maar zelfvertrouwen hebt", licht Annemarie toe. "Als je iets met zelfvertrouwen doet moet het lukken."

Tijdens haar opleiding aan de Rockacademy ontwikkelt ze zij zich verder met het schrijven van nummers. Rockacademie is een 4-jarige voltijds hbo (bachelor) opleiding. "Tijdens de opleiding leer je hoe een goede song in elkaar zit. Maar wij leren bijvoorbeeld ook hoe een goede persfoto eruit moet zien. Vanaf de eerste dag op de Rockacademie ben ik bezig met mijn eigen carrière. Het is heel erg leuk maar ook wel zwaar."

Het liefst treedt Annemarie op met haar band Anemary. Haar band bestaat uit een gitarist, bassist, drums en zij is nog op zoek naar een vaste pianist. "Ik doe nu zoveel mogelijk akoestische shows om zoveel mogelijk bekendheid te krijgen. Ik hoop daarna verder te komen met mijn band op grotere podia." Het is haar in ieder geval al gelukt om met haar band op het Free Stage te staan tijdens het bevrijdingsfestival in Den Haag. Zij speelt daar alleen eigen nummers in een show van 25 minuten. Haar optreden vangt aan om 20.00 uur. Meer informatie over Annemarie Overwijn en haar band Anemary op www.annemarieofficial.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant