Serge van Lemmel en vrienden Stef en Bram Kerkemeijer hielden een pleidooi voor een groter schoolplein (foto: Ap de Heus).
Serge van Lemmel en vrienden Stef en Bram Kerkemeijer hielden een pleidooi voor een groter schoolplein (foto: Ap de Heus).

Bewoners tegen huidig bouwplan Dijsselbloem

Actueel 963 keer gelezen

Voorburg - Bewoners van de Rijnlandlaan en omgeving hebben tijdens de raadsvergadering van dinsdag 11 april aangekondigd naar de rechter te stappen om de bouwvergunning voor basisschool De Dijsselbloem aan te vechten.

De omwonenden willen een groter schoolplein voor de Dijsselbloem, maar dat mag niet ten koste gaan van het openbare groen. Ook in de buurt moeten kinderen voldoende ruimte krijgen om te kunnen spelen, rennen en voetballen, vinden zij. In hun mening komt niet alleen de Dijsselbloem op een te kleine kavel, maar geldt dat ook voor Veurs Voorburg en kinderdagverblijf Pinkeltje. Zij menen dat het nieuwe Veurs Voorburg beter kan worden gebouwd op de plek waar eerst College 't Loo stond. Een inspreekster gaf aan dat zij het allemaal "teveel en te vol" vond. "Een veel ruimere opzet is noodzakelijk".

De jonge Serge van Lemmel en zijn vrienden Stef en Bram Kerkemeijer meldden dat ze een mooie school wilde hebben met een grotere speelplaats. Dit onder meer voor de verkeersles. "Daarvoor hebben we wel ruimte nodig. Als de scholen te dicht op elkaar staan kunnen er ongelukken gebeuren." Voorts hield het drietal een pleidooi voor een schoolplein met natuurlijke speeltoestellen en een klimtoren en ruimte om er ook buiten schooltijd te kunnen voetballen. De insprekers werden getrakteerd op een applaus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant