Met Fietsen tegen Kanker wordt aandacht voor de ziekte en nabestaanden gevraagd en geld ingezameld (archieffoto).
Met Fietsen tegen Kanker wordt aandacht voor de ziekte en nabestaanden gevraagd en geld ingezameld (archieffoto).

Monsterfietstocht 'Fietsen tegen kanker'

Actueel 260 keer gelezen

Voorburg - Wat in 2012 begon als eenmalige grote inzamelactie 'Fietsen tegen kanker', kent dit jaar alweer haar zesde editie. Morgen maakt een grote groep renners zich weer op voor de monsterfietstocht van Voorburg (ZH) naar Oosterhesselen (DR), een afstand van ongeveer 240 km. De lange fietstocht en de inspanning die wordt geleverd om de finish te behalen, staat symbool voor de pijn en het lijden dat een kankerpatiënt dagelijks moet doormaken in de strijd tegen de ziekte in de hoop op genezing.

Fietsen tegen kanker is een initiatief van een Voorburgse vriendenclub, die haar geliefde vrienden Richard de Schrijver (40) en Yvette Tenholter (36) aan deze vernietigende ziekte is verloren. Het immense verdriet en gevoel van onmacht wilden zij omzetten in actie voor het KWF. Sinds de eerste editie in 2012 blijven, zelfs binnen deze kleine club, dierbare vrienden door kanker wegvallen. Al hun namen zullen weer met trots op het shirt gedragen worden door alle renners van Fietsen tegen kanker. Vlak na de start in Voorburg, zullen de renners weer een indrukwekkende en voor velen emotionele ereronde over de Oosterbegraafplaats rijden. Dit uit respect voor de overleden vrienden en om het doel van deze fietsactie nog eens extra kracht bij te zetten.

Inmiddels is deze actie uitgegroeid tot een groot jaarlijks fietsevenement, waarbij aandacht voor de ziekte en nabestaanden wordt gevraagd en zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor de Kankerbestrijding. De afgelopen jaren is er totaal al €124.000 binnengehaald en dit jaar is het streven om aan de €150.000 te komen. Grote en kleine inzamelacties worden door het hele land opgezet. De familiefietstocht rond Nootdorp is zoals elk jaar weer een groot succes geweest en op 17 juni zelf fietsen de Hesseler fietsers hun eigen lange tocht voor Fietsen tegen kanker. Kinderen doneren Koningsdagopbrengsten, diverse spullen met actielogo worden verkocht en elk jaar worden er heel veel loten verkocht voor de grote loterij met gesponsorde topprijzen. Elke ingezamelde euro komt uiteraard rechtstreeks ten goede aan het KWF.

Iedereen is vrij om mee te doen, alleen of met een groepje, er is totaal geen wedstrijdelement. Behalve de monsterfietstocht van 240 km op 17 juni, is er die dag ook een mogelijkheid een tocht van 100 km vanuit Nunspeet te fietsen. Na de finishlijn in Oosterhesselen is er bij Café Deen uitgebreid vermaak met BBQ en livemuziek. Meer informatie op www.fietsentegenkanker.eu. Het belangrijkste is om een gezellige dag te hebben, waar de saamhorigheid en het gemeenschappelijke doel centraal staat.

U kunt Fietsen tegen kanker steunen door op www.fietsentegenkanker.eu makkelijk en rechtstreeks naar het KWF geld te doneren. Ook bedrijven kunnen op deze manier hun naam aan de actie verbinden. Over prijzen beschikbaar stellen voor de loterij is op bovengenoemde site ook de nodige informatie te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant