Afbeelding

Nieuw platform Rotterdam-The Hague Airport

Actueel 273 keer gelezen

Regio - In maart 2016 is gestart met de grote renovatie van het hoofdplatform op Rotterdam The Hague Airport. Het bestaande betonnen platform, wat inmiddels circa 60 jaar oud was, is geheel vervangen.

Deze renovatie betreft geen uitbreiding, maar een vervanging omdat de technische levensduur  van het platform bereikt was. Tijdens de gehele renovatie, uitgevoerd door Ooms Construction, is nauwkeurig gekeken naar duurzaamheid. Oud materiaal heeft men kunnen recyclen in het nieuwe platform. Het nieuw betonnen platform is 145 meter breed en 550 meter lang en biedt ruimte aan 12 vliegtuig opstelplaatsen.

Het platform wordt verlicht door 13 nieuwe lichtmasten, uitgerust met LED-verlichting. Deze verlichting is dynamisch, wat inhoudt dat bij geen gebruik van het platform de verlichting wordt gedimd. Bij toetreding van het platform zal de verlichting automatisch worden aangepast naar de juiste lichtintensiteit.

Ten behoeve van de platformverlichting is  een nieuw "baanstation" aangebracht wat de stroomtoevoer garandeert. De taxibanen en platformen zijn ontworpen volgens de nieuwste eisen ten aanzien van de Europese luchtvaart wet- en regelgeving. Rotterdam The Hague Airport ontving in 2016 al het Europees veiligheidscertificaat. Op 21 juni is het platform, door het symbolisch dopen  daarvan, officieel in gebruik genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant