Volle bak tijdens de jubileumeditie vorig jaar (foto: pr).
Volle bak tijdens de jubileumeditie vorig jaar (foto: pr).

Knallend de zomer in met Stompwijk Summerland

Actueel 983 keer gelezen

Stompwijk - Van vrijdag 7 juli tot en met zondag 9 juli vindt het festival Stompwijk Summerland plaats op het parkeerterrein van sportvereniging Stompwijk '92.

De organisatie, bestaande uit vrijwilligers van de jeugdsociëteit Asafoetida (huidige naam Base), zorgt ook dit jaar weer voor een vernieuwend festival. Met een veelzijdige terreinindeling, een gevarieerde line-up en op zaterdag een knallende eindshow.

Voor deze editie vindt er een vernieuwing van de terreinindeling plaats. Het terrein is voorzien van een groot open middenterrein én een strand. Het strand is een lounge-area voorzien van zand, hangmatten en een cocktailbar. Naast het Summerland strand staat de SummerVibes stage; een open tent waar de beste feestDJ's van de regio hun kunsten zullen vertonen. Op het middenterrein vinden de bezoekers het hoofdpodium waar alle grote acts hun opwachting maken.

Line-up
De line-up liegt er dit jaar niet om, met een gevarieerde en talentvolle artiestengroep verdeeld over de vrijdag, zaterdag en zondag. Op de vrijdagavond trapt de band Voltage Summerland 2017 af. De band is gevormd rondom zanger Dave Vermeulen. Dave bereikte als deelnemer van het televisieprogramma The Voice of Holland een tweede plaats. Aansluitend speelt de Brabantse band Snollebollekes, die er ongetwijfeld een enorm feest van gaat maken op Summerland. De Weekend Warriors maken het programma compleet. Deze zevenkoppige coverband wordt geroemd om zijn enthousiasme en veelzijdigheid en trad al eens op bij De Zwarte Cross en Paaspop.

De zaterdagavond maakt plaats voor DJ's, met een set van onder andere DJ Aiscream. Deze veelzijdige DJ weet alle stijlen muziek door elkaar te mixen; pop, r&b, house, funk, electro, disco, hiphop, indie en rock ' n roll! Later op de avond zal house-DJ/producer Girls love DJ's het podium betreden. Een zeer getalenteerde DJ met honderden draaiuren ervaring in de Amsterdamse party-scene. Girls love DJs maakt van verschillende genres zijn eigen genre; House, Bass, warped R&B, Trap en Hiphop, alle stijlen worden naadloos aan elkaar gemixed. Aansluitend op de set van Girls Love DJ's volgt de Summerendshow; een spectaculaire vuurwerkshow om het einde van de avond in te luiden. Het daadwerkelijke einde van de avond wordt verzorgd door het hardstyle duo Bass Modulators.

Op de gratis toegankelijke zondag is er om 13:00 de kindermiddag en daaropvolgend een avondvullend muzikaal programma van de coverband The Tour.

Kaarten en consumptiebonnen zijn te koop op www.stompwijksummerland.nl. Kaarten voor de vrijdag en voor de zaterdag kosten € 17,50. Voor wie vrijdag en zaterdag wil komen, zijn er passe-partouts beschikbaar voor € 30.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant