De heren van de Stichting Licht op de Sluis zijn blij dat het streefbedrag binnen is (FOTO: MICHEL GROEN).
De heren van de Stichting Licht op de Sluis zijn blij dat het streefbedrag binnen is (FOTO: MICHEL GROEN).

Crowdfundingactie 'Licht op de Sluis' geslaagd

Actueel 379 keer gelezen

Leidschendam - De actie van de Stichting Licht op de Sluis om op het crowdfundingplatform Voor je Buurt minimaal 15.000 euro binnen te halen, is geslaagd.

In drie maanden tijd werd het streefbedrag ruim gehaald. "Een mijlpaal in ons streven om het budget voor dit project geheel gevuld te krijgen", zegt het bestuur bestaande uit Teun Glasbergen, Wim Schoevers en Peter de Groot. "Wij zijn enorm dankbaar dat zovelen hun steentje hebben bijgedragen. Daarmee heeft Licht op de Sluis nog meer draagvlak gekregen en kunnen velen zich een beetje eigenaar noemen. Met z'n allen zullen wij straks bij de officiële ingebruikstelling het licht aan doen."

De crowdfundingactie heeft meer dan 40 supporters opgeleverd, van inwoners van Leidschendam-Voorburg tot diverse bedrijven in de bouw- en horecasector en gemeenteraadsfracties. Een substantiële donatie kwam van Fonds 1818, partner van het crowdfundingsplatform Voor je Buurt.
Ook waren er veel leuke reacties. "Blij om als Leidschendammer mee te kunnen doen" en "Ik woon hier nu ruim drie jaar en geniet elke keer weer van alles rond de Sluis. Met verlichting erbij wordt het in mijn beleving compleet gemaakt en nog sfeervoller. Verheug me er al op."

Vanuit de Stichting Licht op de Sluis wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de voorbereiding van de installatie. Het gaat om het aanlichten van ca. 25 historische objecten rond de sluis, waaronder de sluis zelf, Dorpskerk, Petrus & Pauluskerk, twee sluisbruggen, beeldengroep De Damwachters, Prof. Dolkgemaal, Houtzaagmolen De Salamander en diverse monumentale gevels.

Investeren in licht op deze wijze levert veel op. Het vergroot de aantrekkelijkheid van het gebied. Veiligheid en beleving krijgen een positieve impuls, evenals het aantal bezoekers. Cultuurhistorie wordt een schouwspel. Al het nieuws over het project is te vinden op de website www.lichtopdesluis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant