Gidsen gaven tekst en uitleg over het zaagproces en de geschiedenis van De Salamander (foto: Michel Groen).
Gidsen gaven tekst en uitleg over het zaagproces en de geschiedenis van De Salamander (foto: Michel Groen).

Molendag blijft vrij rustig

Actueel 271 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Molendag in Leidschendam-Voorburg verliep vrij rustig afgelopen zaterdag. Het was bij beide molens – De Vlieger en De Salamander – rustig met bezoekers op de eerste vakantiedag in onze regio.

Bij de Salamander werd een boomstam tot planken gezaagd. Gidsen gaven tekst en uitleg over het zaagproces en de geschiedenis van de molen en houtbewerker Martien van Vliet uit Wassenaar was aanwezig om fraaie houten voorwerpen te creëren. Ook bij Molen De vlieger aan het Essenpad in Voorburg was van alles te doen. Wethouder Bianca Bremer kwam naar De Vlieger om een verhaal voor te lezen. Tevens was de stoomhobbyclub bij De Vlieger aanwezig om de oude prachtige -en nog werkende - machines te demonstreren.

Angelique Schipper was met zang en haar accordeon bij beide molens aanwezig, evenals gitariste Anneke de Vries. Ook toneelgroep Voorburg bezocht beide molens, waarbij de aanwezigen werden vergast op een spannend verhaal en een optreden over Don Quichot. De kinderen konden bij beide molens bovendien met Don Quichot bij het schavot op de foto.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant