Wethouder Lia de Ridder heeft er zin in (foto: Inge Koot).
Wethouder Lia de Ridder heeft er zin in (foto: Inge Koot).

Vliegende start voor wethouder Lia de Ridder

Actueel 780 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - "Het zijn intensieve en hectische drie maanden geweest", vertelt wethouder Lia de Ridder op de vraag hoe zij de afgelopen drie maanden als nieuwe wethouder in een voor haar onbekende gemeente heeft ervaren. "De ambitie van deze gemeente ligt hoog, dat vind ik fijn Ik ben op een rijdende trein gesprongen. Heel veel ontwikkelingen en projecten zijn al in gang gezet. Voor mij is het de uitdaging om deze samen met inwoners en ondernemers zo goed mogelijke vorm te geven."

Door Inge Koot

Op 7 maart werd Lia de Ridder als wethouder benoemd in Leidschendam-Voorburg. Tot die tijd heeft zij in meerdere gemeentes een wethoudersfunctie bekleed, veelal op interim basis. Veel veranderingen in een korte periode maar De Ridder houdt van uitdagingen dus gaat er vol voor. "Ik heb de afgelopen maanden heel veel medewerkers, inwoners, ondernemers, schooldirecteuren gesproken om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er allemaal speelt." Inwerken moest snel, omdat er al veel dossiers direct aandacht vragen. Zoals bijvoorbeeld de economische agenda en de herontwikkeling van Klein Plaspoelpolder. In haar portefeuille zitten onder andere economie en ondernemersklimaat, onderwijs, jeugd(zorg), ruimtelijke ontwikkeling en stedelijke vernieuwing en dienstverlening. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de herontwikkeling van de CBS-locatie en Klein Plaspoelpolder.
Vorige week stemde de gemeenteraad unaniem in met de Economische agenda. Wethouder economie De Ridder: "Nu kunnen we samen met ondernemers aan de slag met het uitwerken van concrete plannen."

De economische agenda is de kapstok voor alle activiteiten die bijdragen aan economie in de brede zin van het woord, inclusief kunst en cultuur, expats, recreatie en evenementen. Vanuit de fracties kwamen wat geluiden naar voren over de hoge ambitie die deze agenda uitstraalt die nog niet vertaald is naar concrete plannen. Dit beaamt de Ridder. "Dit doen wij met een reden. Als ik al teveel uitkristalliseer haken ondernemers juist af. Wij willen met de ondernemers een aantrekkelijke woon- en werkomgeving creëren. Wij willen hierin samen optrekken. Wij gaan de agenda samen met de ondernemers verder uitwerken."

Door veel met ondernemers in gesprek te gaan verwacht De Ridder dat de agenda meer vorm gaat krijgen. Op arbeidsmarktgebied moet Leidschendam-Voorburg het steeds meer gaan hebben van ZZP'ers en kleiner ondernemingen. Het vertrek van een aantal grote bedrijven heeft geresulteerd in lege kantoorpanden. Deze panden, zoals het CBS-gebouw en het Billitongebouw, worden afgebroken en de omgeving omgevormd tot woonlocatie. "Er wordt weer veel gebouwd in Leidschendam-Voorburg. Dat roept vragen bij bewoners op die ik graag zorgvuldig wil beantwoorden." Met deze woorden geeft de wethouder aan zeer toegankelijk te zijn en zich in te willen zetten voor een fijne woon- en werkomgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant