Afbeelding

Gezondheidscentrum, SEH en woningen op Schakenbosch

Actueel 1.565 keer gelezen

Leidschendam - Schakenbosch BV, de eigenaar en ontwikkelaar van het terrein Schakenbosch in Leidschendam, heeft plannen ontwikkeld om een gezondheidscentrum en 325 woningen te realiseren op genoemde locatie.

Het gezondheidscentrum richt zich niet alleen op inwoners van de gemeente, maar ook op mensen uit omliggende gemeenten. Er komen 40 bedden in: 32 in de sector verpleeghuis, 8 voor huisartsen. Het gezondheidscentrum moet begin 2019 starten; de woningbouw begint dan ook. In 2025/2026 moet alles klaar zijn. Het gezondheidscentrum, 5000 vierkante meter groot, komt in de voormalige kliniek Vlietzicht. Die naam blijft ook behouden. In het centrum komen een huisarts, een huisartsenpost, een 24-uurs spoedeisende hulp, een apotheek, een zorgwinkel en een spreekuur van medisch specialisten. Verder fysiotherapie, een prikpost, tandarts, mondhygiëne, tandtechniek, GGZ-ouderenbegeleiding en een organisatie voor verpleegkunde en thuiszorg. Mogelijk ook fitness en een restaurant.

De 325 woningen worden rond de bestaande gebouwen neergezet. Van het landgoed wordt 8,5 procent bebouwd. Het gaat om koop- en huurwoningen, vrije sector en sociale woningbouw. Tien procent van de 325 woningen zit in de goedkope sector, nog eens 10 procent komt in het gezondheidscentrum. De focus ligt op langer zelfstandig wonen. De panden krijgen geen gasaansluiting en er komt een duurzame watervoorziening. Schakenbosch BV wil ook een buurthuis realiseren, een sportaccommodatie en kleine horeca.

Met de gemeente is afgesproken het groen en het parkachtige karakter en de monumentale bomen zo veel mogelijk te behouden. De randen van het landgoed blijven groen en open ruimten worden gespaard. Er komen wandel- en fietspaden en een weg naar de bouwlocatie Noorthey in de Duivenvoordecorridor. Parkeren moet straks uit het zicht gebeuren: ondergronds, op eigen terrein, of achter hagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant