Het terrein moest een  keer worden ontruimd vanwege dreigend noodweer (foto:  Dick Janssen).
Het terrein moest een keer worden ontruimd vanwege dreigend noodweer (foto: Dick Janssen).

Ontruiming terrein tijdens Stompwijkse Paardendagen

Actueel 654 keer gelezen

Stompwijk - Naar nu bekend is gemaakt, heeft de organiserende Harddraverijvereniging Nooit Gedacht tijdens de Stompwijkse Paardendagen, in samenspraak met de commandant van de politie, de beveiliging en bestuur, enkele keren gebruik moeten maken van het veiligheidsplan.

De politie staat bij dreiging van extreme weersomstandigheden in contact met de KNMI, dit is de instantie die de normen aangeeft. Op zondagavond is om 00.30 uur het terrein ontruimd, omdat er was sprake van 50% kans op noodweer dat over het kermisterrein zou heen gaan. De commandant van de politie heeft contact gehad met de loco-burgemeester, waarna dit besluit is genomen.

De volgorde van ontruiming was eerst het kermisterrein sluiten, hierna de eettenten en als laatste de grote tent. Binnen een uur was het gehele terrein ontruimd en is alles naar tevredenheid verlopen. Op maandagavond ging het na sluitingstijd van de grote tent hard regenen, volgens de KNMI echter geen noodweer. Het aanwezige publiek is langer in de tent gebleven, totdat het enigszins droog werd.

Het bestuur van Nooit Gedacht: "We hopen hiermee duidelijkheid te hebben gegeven over de genomen maatregelen en bedanken een ieder voor zijn medewerking."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant