Tijdens de individuele tijdrit racen de wielrenners vanaf het Stationsplein door de straten van Leidschendam-Voorburg om weer te finishen nabij de start (stockfoto).
Tijdens de individuele tijdrit racen de wielrenners vanaf het Stationsplein door de straten van Leidschendam-Voorburg om weer te finishen nabij de start (stockfoto).

Gemeente maakt zich op voor BinckBank Tour

Actueel 724 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het kan u bijna niet ontgaan zijn, maar op dinsdag 8 augustus wordt vanuit Voorburg de tijdrit gereden van De BinckBank Tour, de internationale wielerronde der Lage Landen (voorheen Eneco Tour) die wordt verreden van maandag 7 tot en met zondag 13 augustus.

Het Stationsplein in het Huygenskwartier vormt tijdens de tijdrit de start en de finish van de individuele rit. Giro-winnaar en tijdritspecialist Tom Dumoulin neemt deel aan de tijdrit. Ook supersprinter Peter Sagan is van de partij. En de winnaar van de slotetappe van de Tour de France, Dylan Groenewegen, en veel andere toppers uit de Tour. Er wordt deelgenomen door grote ploegen zoals Sky, Astana en Lotto-Jumbo.

Het 9 km lange parcours gaat door de twee historische winkelkernen van Leidschendam en Voorburg, langs de mooie parken en de Vliet en via het sluisgebied in Leidschendam weer terug naar het Huygenskwartier Voorburg. Om de tijdrit goed en veilig te laten verlopen, is het parcours op 8 augustus tussen 8.30 en 22.00 uur alleen toegankelijk voor de wielrenners, de auto's van de organisatie en van de wielerploegen. Voordat de professionals hun tijdrit rijden, hebben amateurwielrenners en fietsliefhebbers de gelegenheid om de teamtijdrit te rijden in teams van vier personen. Voor kinderen is er een KidsRide.

Een dergelijk grootschalig evenement gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Voor sommige straten geldt dat er iets meer overlast te verwachten is. Vanwege de veiligheid gelden er tijdens de BinckBank Tour in het gebied rond het parcours maatregelen voor bereikbaarheid en parkeren. Het parcours zelf is niet toegankelijk voor verkeer. Er geldt op die dag vanaf 08.30 uur een afsluiting in beide richtingen.

Vanaf 07.00 uur is het, in verband met het plaatsen van dranghekken, verboden te parkeren op de volgende wegen of weggedeelten: Westeinde tussen Laan van Middenburg en Herenstraat, Parkweg, Rembrandtlaan tussen Parkweg en Wijkerlaan, Wijkerlaan, Nieuwstraat tussen Vlietweg en Damhouderstraat, Damhouderstraat, Damplein, Damlaan tussen Damplein en Oude Trambaan, Oude Trambaan tussen Oosteinde en Prins Hendriklaan, Prins Hendriklaan tussen Oude Trambaan en Koningin Julianaweg, Koningin Julianaweg, Raadhuislaan, Koningin Wilhelminalaan (Leidschendam) tussen Raadhuislaan en J.S. Bachlaan, J.S. Bachlaan tussen Koningin Wilhelminalaan en Koningin Julianaweg, Voorburgseweg, Oosteinde tussen Voorburgseweg en Laan van Leeuwesteyn, Sonnenburghlaan en de Laan van Nieuw Oosteinde tussen Lusthofstraat en Parkweg.

Hier geparkeerde auto's worden verplaatst naar een plek buiten het parcours. Laat u de auto op een ander deel van het parcours staan, dan is dat geheel voor eigen risico, komt uw auto achter hekken te staan en kunt u hem die dag niet gebruiken. Parkeren bij/onder Station Voorburg is op dinsdag 8 augustus niet mogelijk. Komt u toch met de auto, dan kunt u parkeren bij het voetbalstadion van ADO Den Haag op P3. Hier kunt u op de pendelbus stappen, die u in tien minuten tot aan sportpark Westvliet brengt. Daar vandaan loopt u in tien minuten door het Huygenskwartier Voorburg naar de start/finish. Ook te voet komt u van het voetbalstadion eenvoudig bij het Huygenskwartier Voorburg.

Oversteekplaatsen
Het parcours van de BinckBank Tour Tijdrit is op 8 augustus van 8.30 tot 22.00 uur afgesloten. De veiligheid van de renners moet immers gegarandeerd zijn. Op sommige momenten is het beperkt mogelijk bij de speciale oversteekplaatsen het parcours over te steken. Op andere plaatsen langs het parcours is oversteken niet toegestaan. Zodra het parcours is vrijgemaakt, kan het verkeer weer van de wegen gebruik maken. Vlak bij de start/finishlocatie bij Station Voorburg en via de RandstadRailhalte Leidschendam-Voorburg kunnen voetgangers via de perrons oversteken. De overige oversteekplaatsen van het parcours bevinden zich bij de Laan van Oostenburg, Schellinglaan, Oosteinde, Sijtwende fietsbrug, rotonde Nieuwstraat, Laantje van Hendriks/Laantje van Spigt, Koningin Wilhelminalaan 2 bij het Stadskantoor, Damsigtstraat en Laan van Leeuwesteyn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant