Wethouder Bianca Bremer kiest voor uitdagingen van Leidschendam-Voorburg (foto: Inge Koot).
Wethouder Bianca Bremer kiest voor uitdagingen van Leidschendam-Voorburg (foto: Inge Koot).

Wethouder Bianca Bremer stelt zich voor

Actueel 1.429 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Met het vertrek van wethouder Frank Rozenberg in april dit jaar gaf de politieke fractie van Gemeentebelangen in eerste instantie aan zich terug te willen trekken uit de coalitie met PvdA, D66 en GroenLinks. Maar door reacties vanuit inwoners, ondernemers er raadsleden werd duidelijk dat Gemeentebelangen de afgelopen drie jaar een belangrijke rol heeft gespeeld en dat het jammer zou zijn de nieuwe koers die de partij heeft ingezet niet door te zetten naar de verkiezingen in 2018.

Door Inge Koot

Gemeentebelangen (GBLV) vond na een snelle zoektocht Bianca Bremer als meest geschikte kandidaat voor de wethouderspost. Tijdens de raadsvergadering op 30 mei is Bianca Bremer als wethouder geïnstalleerd. Met 30 stemmen voor, vier stemmen tegen en één onthouding, werd zij ruim 'aangenomen'. De nieuwe wethouder stelt zich graag voor aan de lezers van het Krantje.

"Ik had het prima naar mijn zin als wethouder in Voorschoten en was ook al gevraagd voor een volgende periode. Natuurlijk was ik verrast door het telefoontje van Gemeentebelangen met de vraag, of ik de functie van wethouder Frank Rozenberg over zou willen nemen. Maar ik ben daar direct serieus over na gaan denken. Alles afwegende heb ik gekozen voor de uitdaging van Leidschendam-Voorburg," vertelt wethouder Bremer.

Bianca Bremer is in 2006 door voorkeursstemmen voor de VVD in de gemeenteraad van Voorschoten gekomen. In 2008 richtte zij mede de lokale partij ONS Voorschoten op. Sinds mei 2014 is ze wethouder namens deze partij. "Een lokale partij voelt niet het juk van de landelijke politiek. Als lokale partij kan je daadwerkelijk maatwerk leveren," is haar motivatie voor deze wending in haar politieke carrière.

Na 11 jaar politiek in Voorschoten geeft de overstap naar Leidschendam-Voorburg, met zo'n 75.000 inwoners een stuk groter dan Voorschoten, haar nieuwe uitdagingen. Afhankelijk van de verkiezingsuitslag hoopt zij de 9 maanden, die deze raadsperiode nog resteren, te verlengen met een periode van 4 jaar. "Alles is natuurlijk afhankelijk van de verkiezingsuitslag maar ik ben de eerste kandidaat voor een wethouderspost namens Gemeentebelangen in het nieuwe college."

Bianca Bremer is geboren en getogen in het Oosten van het land. Voor de liefde is zij naar het westen gekomen. Samen met haar man woont zij nu in Voorschoten. Bremer is gek op dieren. Zij heeft drie honden, een vijver vol vissen en schildpadden. Het liefst zou zij naar een huis met ruimte eromheen in Stompwijk verhuizen waar zij nog veel meer dieren zou willen houden. "Geiten, kippen, dat lijkt mij geweldig."

De portefeuille die zij van Frank Rozenberg overneemt vertoont overeenkomsten met haar portefeuille in Voorschoten. Daar was zij ook verantwoordelijk voor onder andere de Duivenvoorde Corridor, bibliotheek, jongerenwerk, monumenten, archeologie en erfgoed.

"Veel van het huidige coalitieakkoord is al uitgevoerd. Ik ga me inzetten om ook de laatste zaken goed af te ronden. De Duivenvoorde corridor, de Stompwijkse weg, de aanleg van de verbindingsweg en de bouw van het Kulturhus zijn nog volop in ontwikkeling. Ook de vernieuwing van de bibliotheek staat de komende maanden op de agenda."

Daarnaast neemt zij het LHBT-beleid over en is zij verantwoordelijk voor de organisatie van de Vlietdagen en Open Monumentendag. Met financiën in haar portefeuille is zij ook nog aan zet voor de begroting. Allemaal mooie uitdagingen waar Bianca Bremer veel zin in heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant