Jan Kok (l.) neemt de gemeentelijke onderscheiding UBU in ontvangst van burgemeester Klaas Tigelaar (foto: Bureau Tigges).
Jan Kok (l.) neemt de gemeentelijke onderscheiding UBU in ontvangst van burgemeester Klaas Tigelaar (foto: Bureau Tigges).

Gemeentelijke onderscheiding UBU voor Jan Kok

Actueel 644 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De heer J.L (Jan) Kok uit Voorburg heeft gisteravond (16 augustus) uit handen van burgemeester Klaas Tigelaar de gemeentelijke onderscheiding de UBU ontvangen.

De heer Kok is 17 jaar penningmeester geweest van Stichting Christiaan Huygensprijs en als blijk van waardering heeft het gemeentebestuur hem voor zijn inzet deze onderscheiding toegekend. De heer Kok beheerde de middelen, die ieder jaar door de sponsors van de Stichting ter beschikking werden gesteld, als een goed huisvader. Hij was kritisch op uitgaven, zoals het een penningmeester betaamt, maar niet zuinig. Dat vond het bestuur prettig. Zo was hij binnen het bestuur initiatiefnemer van een financiële bijdrage aan de restauratie van een van de grisailles van Huize Hofwijck, de plek waar Christiaan Huygens heeft gewoond. En hij nam ook het initiatief financieel bij te dragen aan het boek 'Spraakmakende personen in Voorburgse prentkunst'. De heer Kok dacht binnen het bestuur altijd kritisch mee, misschien wat behoudend, maar wel vanuit een positieve, op samenwerking gerichte grondhouding. Sinds zijn pensionering 20 jaar geleden zet de heer Kok zich in voor veel organisaties waarvoor hij vrijwilligerswerk verricht. Hij is nog steeds actief als vrijwilliger bij de Rotary Voorburg. Mede dankzij de inzet van Kok heeft de Christiaan Huygens Wetenschapsprijs zich ontwikkeld tot een prestigieuze prijs, die in wetenschappelijke kringen groot aanzien geniet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant