Het Sijtwendepark krijgt een met heuphoge  hagen afgescheiden hondenlosloopgebied (archieffoto).
Het Sijtwendepark krijgt een met heuphoge hagen afgescheiden hondenlosloopgebied (archieffoto).

Toch hondenlosloopgebied in Park Sijtwende

Actueel 1.045 keer gelezen

Voorburg - De gemeente stelt een nieuwe inrichting van Park Sijtwende voor. Bij de nieuwe inrichting heeft de gemeente rekening gehouden met alle gebruikers: hondenbezitters, joggers, wandelaars, omwonenden, natuurliefhebbers en mensen die het monument bezoeken.

Nadine Stemerdink: "Om park Sijtwende een park voor iedereen te laten blijven, zal iedereen moeten inschikken, zodat er ruimte is voor alle gebruikers. Aanleiding voor de gemeente om te kijken naar de inrichting van het park was een motie van de gemeenteraad over het 's nachts afsluiten van het park. De gemeente heeft de motie aangegrepen om in een breed participatietraject met verschillende gebruikers en omwonenden te kijken naar de inrichting van het park. Inzet daarbij was om met de gemeente een plan te maken voor het verbeteren van het park.

Een aantal punten is direct opgepakt. Zo is afgesproken dat het park in de nacht wordt afgesloten. Ook zijn er paaltjes geplaatst bij de ingang aan de Rodelaan om parkeeroverlast aan te pakken. De drie gehandicaptenparkeerplaatsen blijven gewoon toegankelijk. Over het hondenlosloogebied is langer gesproken. Wethouder Nadine Stemerdink: "Bij al onze plannen gaan we waar het kan met omwonenden in gesprek. Vaak komen daar mooie plannen en ideeën uit voort. Soms is het nodig dat we als gemeente alsnog een knoop doorhakken. Daarbij kijken we altijd naar alle belangen die spelen."

Om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier in het park komt en om de beplanting in stand te houden, stelt de gemeente voor om honden in een deel van het park aan te lijnen en een deel van het park in te richten als hondenlosloopgebied. Dit gebied wordt afgescheiden door een haag op heuphoogte. Verder wordt het gebied echt ingericht voor honden, met hondenzandbak, een ruimte om te graven en kunnen honden een duik nemen in het water. In diverse parken en in het recreatiegebied Vlietland zijn voldoende losloopgebieden en kwispelroutes, is de gemeente van mening. Die zijn te vinden op http://www.lv.nl/hondenuitlaatgebied.

Het voorstel van het college ligt tot en met 11 oktober ter inzage.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant