PostNl wil de brievenbus bij woonzorgcentrum Nieuw Heeswijk laten vervallen.
PostNl wil de brievenbus bij woonzorgcentrum Nieuw Heeswijk laten vervallen.

'Brievenbus bij Nieuw Heeswijk moet blijven'

Actueel 438 keer gelezen

Voorburg - De CDA-fractie uit Leidschendam-Voorburg ontving recentelijk signalen van ouderen die zich zorgen maken over het plan van PostNL om de brievenbus bij woonzorgcentrum Nieuw Heeswijk aan de Sonnenburghlaan weg te halen. Het CDA is daar tegen.

Juist voor ouderen en mensen die minder goed ter been zijn, moeten brievenbussen in de buurt blijven. Raadslid Paardekooper: "Iedereen weet dat er minder post gestuurd wordt en dat er minder brievenbussen over blijven. Maar juist voor mensen die minder goed ter been zijn, is het belangrijk dat er een brievenbus om de hoek zit".

Het CDA wil dan ook weten of het college van burgemeester en wethouders met PostNL om de tafel gaat zitten om brievenbussen op plaatsen zoals Nieuw Heeswijk te behouden. In de gemeente Leidschendam-Voorburg blijven 42 brievenbussen staan en verdwijnen er 32. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen, zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Brievenbussen bij zorginstellingen en verlaagde brievenbussen blijven ook staan. Kennelijk wordt er echter geen rekening gehouden met bewoners van seniorenwoningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant