Hoewel het met het springen wel meeviel, trokken de koeien nog wel een sprintje vanuit de stal in Stompwijk naar het weiland (foto: Michel Groen).
Hoewel het met het springen wel meeviel, trokken de koeien nog wel een sprintje vanuit de stal in Stompwijk naar het weiland (foto: Michel Groen).

Koeien voor het eerst de wei in bij Stompwijkse boerderij

Actueel 1.628 keer gelezen

Stompwijk - Het was weer passen en meten: het voer is nagenoeg op en het land is eigenlijk nog een beetje te nat. Maar toch gingen bij de biologische melkveehouderij de Deliane Hoeve aan de Ondermeerweg 10 in Stompwijkop vanmiddag de koeien weer voor het eerst naar buiten. Dartel namen de dieren een sprint richting het sappige weiland, al viel het met het uitbundig springen wel mee deze keer.

Koeien zijn gewoonlijk rustig en introvert. Maar er is een moment in het jaar dat ze uit hun dak gaan: wanneer ze voor het eerst de wei in mogen na een lange winter. In de lente, als het gras lang genoeg is en de grond droog, mogen de koeien de wei in na een hele winter binnen te hebben gezeten. Ze springen, draaien rondjes en trekken sprintjes in de open wei, ze doen even helemaal gek van blijdschap. Dat viel in Stompwijk deze keer echter wel mee. Meer informatie ook op www.kaasboerderijdevierhuizen.nl.

Ook voor zaterdag 14 april staan nog 'KOE alerts' op het programma bij Kaasboerderij Van Harten op de Oudendijkseweg 4 in Woubrugge vanaf 10.00 uur, bij Jeu de Boer aan de Galgenweg 5 in Hazerswoude-Dorp vanaf 10:30 uur en Boerderij Berg aan de Bovenmeerweg 37 in Stompwijk organiseert voor de 4e keer een workshop koeien fotograferen. Schrijf je in op http://www.foto-workshop.nl/workshops/koeien-fotograferen.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant