Anita Meijer hield het publiek in haar vocale greep, de apotheose kwam bij het nummer 'The Alternative Way' (foto/tekst: Martin Reitsma).
Anita Meijer hield het publiek in haar vocale greep, de apotheose kwam bij het nummer 'The Alternative Way' (foto/tekst: Martin Reitsma).

Ontroering bij tributeconcert Hans Vermeulen

Actueel 793 keer gelezen

Zoetermeer/Voorburg - Op 9 november 2017 overleed het Voorburgse popicoon Hans Vermeulen. Een aantal van zijn vrienden besloot dat er een groots eerbetoon moest komen voor Hans. Het evenement bij poppodium de Boerderij in Zoetermeer was al snel uitverkocht.

De muzikale erfenis van Hans Vermeulen werd deze middag op een fantastische en respectvolle wijze vertolkt. De mannen van The Rest met Len Bouman, Polle Eduard, Beau Wassenbergh en Andre Sommer staken in muzikale topvorm. Ze werden vocaal bij gestaan door Edward Reekers en Bert Heerink en met Voorburger Rinus Gerritsen op bas. Nummers als True Love That's a wonder, Just a friend, The Weight, Ohio, Domestic Affaris, Ophelia, The Eyes of Yenney, Summertrain, Capitol Punishment, het kwam allemaal langs.

Het werd een indrukwekkend eerbetoon aan een groot muzikant. Anita Meijer hield het publiek in haar vocale greep, de apotheose kwam bij het nummer 'The Alternative Way.' Aan de eigenaar van het befaamde Voorburgse Groene Huisje, waar ooit ook Vermeulen repeteerde, werd een straatnaambord met diens naam overhandigd. Voortaan zal het laantje de naam dragen van Hans Vermeulen.

De grote finale werd een ware climax, met nog eenmaal 'True Love That's a Wonder' De zaal was een dansende en zingende massa.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant